Revelatia spirituala

Go down

Revelatia spirituala

Post by Corinna on Tue Jul 10, 2012 12:32 pm

Hai sa va spun unde cred eu ca a dat-o in bara crestinismul : in clipa in care a devenit religie oficiala. Daca ramanea la nivel de curent spiritual doar pentru o categorie de oameni, si anume cei cu adevarat dedicati, altfel s-ar fi prezentat mesajul crestin astazi. De ce? Pentru ca, cred eu, o revelatie divina nu se bga pe gat altora, se descopera. Si acelasi lucru vad si in ziua de azi, cu toate curentele astea de trezire spirituala planetara, la care majoritatea adera prin simpla imitatie,de frica sa nu ramana singuri, nu pentru ca au ajuns la vreun adevar superior. Pareri?
Corinna
Corinna
Admin

Posts : 137
Join date : 2012-02-29
Location : Romania

View user profile http://awakeinginspirals.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Revelatia spirituala

Post by Guest on Sat Jul 14, 2012 1:51 am

Parerea mea e ca a dat-o in bara in nenumarate randuri. Daca reprezentatii invataturii lui Iisus Christos ar fi inteles fiecare in parte mesajul Lui, atunci erau demni sa faca parte din cler, insa in ziua de astazi nu prea vad ca cei ce reprezinta invatatura Lui chiar au inteles mesajul; consecinta e ca oamenii instabili ajung sub influenta celor ce nu i-au inteles mesajul dar il reprezinta, si in loc sa-i ajute sa se intareasca pe interior, mai mult ii tulbura prin insistenta cu ideile despre iad, rai, pacate. Nu mi se pare nimic sanatos dpdv sufletesc si spiritual, chiar si din pdv fizic cand unii inteleg ca postul de izbaveste de pacate Neutral ma rog, alta poveste. Eu cred ca crestinismul din ziua de astazi e pur si simplu ceva ce poti defini ca "a da margarete la porci". Iisus Christos vorbea de Tatal si cum sa-L descoperim inauntrul nostru (Imparatia Cerurilor este in noi) si acum in crestinismul de astazi Tatal este exterior noua rabbit si ne mai si pedepseste cu Iadul.
Asa ca e usor sa-i "mirosi" pe fanatici cand vin sa te convinga de nu stiu ce chestie nebuneasca de-a lor, simti teama din ei, si insistentele sub spiritul fricii si ideii de salvare, si cum vor subtil sa te influenteze ca e ca ei. Mie un lucru mi-e clar frica nu-mi miroase a bine Mad . Asa ca e problema lor daca trag concluzii prostesti ca lumea se duce de rapa din cauza unor oameni ca mine; mai degraba cu oameni fricosi ca ei, se instaureaza spiritul de turma (a se vedea anuntarea apocalipsei de anul trecut Rolling Eyes dar mi'te alte anunturi care starnesc panica Razz sau sper sa nu fie cazul, cruciade).

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Revelatia spirituala

Post by Corinna on Mon Jul 23, 2012 10:11 pm

Bine, scopul meu nu a fost sa pornim o analiza a crestinismului, dar se pare ca am initiat cam neclar discutia asta. Ce-mi trecuse mie prin cap era faptul ca fiecare om poate avea la un moment-dat o revelatie majora in ce priveste calea pe care trebuie s-o ia, spiritual vorbind, cale care e absolut potrivita pentru configuratia sa interioara si necesitatile sale evolutive. Cand insa transmite aceasta revelatie si altora, nu numai ca o va prezenta subiectiv, ci va fi si acceptata de altii mecanic, ca o invatatura exterioara, nu doar distorsionata ci si oricum nepotrivita.
Ca sa dau un exemplu, e ca si cum o persoana de 1,60 m si care nu e activa fizic descopera ca numai consumand zilnic 2 mere si 2 bucati de paine isi poate mentine sanatatea si poate trai linistit, iar toti oamenii din jurul lui, chiar si cei mai masivi fizic si care depun mult efort, preiau aceasta dieta considerand ca daca a functionat pentru initiator, va functiona si pentru ei.
ei bine, asa mi se pare ca s-a intamplat si cu crestinismul si religiile in general : de la revelatiile unui om sau a unui grup de oameni, s-au molipsit si alte categorii care pur si simplu au preluat din comoditate mesajul drept adevar de necontestat fara sa-l testeze sau sa-i vada aplicabilitatea reala.
Corinna
Corinna
Admin

Posts : 137
Join date : 2012-02-29
Location : Romania

View user profile http://awakeinginspirals.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Revelatia spirituala

Post by Saturnnatar on Mon Jul 23, 2012 10:23 pm

Am ajuns de mult la concluzia ca orice descoperire spirituala se realizeaza in intimitatea propriei fiinte. Invatatura lui Iisus a fost initial o forma de cunoastere si un mod de a actiona asupra propriei fiinte care nu putea fi impus nimanui; cel mult, un om putea fi instruit asupra acestor lucruri, un om dedicat si care nu trebuie impins de la spate sau caruia sa-i fie oferite pe tava lucruri. Dar cand a ajuns religie, s-a pierdut tot acest lucru, rezultatul fiind vizibil in ziua de azi in mod foarte clar. Pe langa asta s-au dezvoltat metode inteligente de a mentine credinta aceasta fixa a oamenilor, prin frica mai ales - arma cea mai puternica impotriva umanitatii. Teama de iad este un exemplu, teama de judecata lui Dumnezeu este altul, si tot asa... elemente care nu au ce cauta intr-un om sanatos din punct de vedere spiritual. Dar intr-o religie, sunt indispensabile, dat fiind faptul ca religia vrea sa controleze SI aspectul sufletesc uman, pe langa cele fizice in care este inrobit omul de rand de alte inventii ale celor 'de sus'.

Deci... nu cred ca mai exista ceva din esenta invataturii lui Iisus in crestinism pentru simplul fapt ca el personal nu a pus bazele nici unei religii. Apostolii/asociatii lui au facut-o...
Saturnnatar
Saturnnatar

Posts : 80
Join date : 2012-02-29
Location : Cluj Napoca

View user profile http://ergoexie.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Revelatia spirituala

Post by Corinna on Fri Jul 27, 2012 2:07 pm

Da, de acord. Extrapoland asta la vietile si micile noastre revelatii, ma intreb acum, cate din descoperirile noastre personale ii vor ajuta si pe altii, si cat va trebui sa fie efort personal... poate in unele cazuri, revelatia unui om e complet inutila pentru altul.
Corinna
Corinna
Admin

Posts : 137
Join date : 2012-02-29
Location : Romania

View user profile http://awakeinginspirals.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Revelatia spirituala

Post by Saturnnatar on Fri Jul 27, 2012 10:44 pm

Din experienta directa de pana acum, am vazut ca descoperirile mele ii ajuta pe cei deja aproape de propriile lor descoperiri similare, insa pentru cei departe de ele doar ii va afecta in curiozitate cel mult, sau vor fi indiferenti, sau ii va incurca. Doar cei care deja au depus efort singuri pe propria cale ca sa se apropie de diverse revelatii proprii, le vor putea utiliza pe cele similare avute de altii. De aici cred ca a prins forma si notiunea de "nivele" in evolutia spirituala, cumva niste "praguri" pe care oamenii le-au distins in dezvoltarea proprie, la care fiecare ajunge candva in modul sau propriu.

Ca tot vorbeam de Iisus, apostolii si urmasii lui au demonstrat (cel putin in ochii mei) cat de putine au inteles de la Invatatorul lor, prin ceea ce au facut dupa viata lui. Au transformat ceva propriu, intim, rezervat doar celor pregatiti, intr-o religie si fix sfatul "nu aruncati margaritare porcilor, caci ei le vor calca in picioare si se vor intoarce sa va nimiceasca si pe voi" (citat aproximativ) l-au incalcat, totul in numele unei iubiri pentru semeni...

Saturnnatar
Saturnnatar

Posts : 80
Join date : 2012-02-29
Location : Cluj Napoca

View user profile http://ergoexie.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Revelatia spirituala

Post by  on Mon Aug 06, 2012 3:23 am

Religia crestina in forma in care a evoluat si in care este cunoscuta in prezent, si orice religie in general, isi are rolul ei, se adreseaza celor multi, cei putini nu au nevoie de religie in aceasta forma.

Revelatia spirituala a altui om este doar o informatie, nu are niciun efect daca este folosita in alt scop decat cel de a ajunge in mod practic si direct la propria revelatie. Religia crestina, in special in primele secole, dar miscari 'eretice' s-au intalnit si mult mai tarziu, a fost diferita fata de actuala forma.


_________________
Omnia ab Uno
⊙

Posts : 46
Join date : 2012-08-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Revelatia spirituala

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum