Acidoza si PH-ul organismului

Go down

Acidoza si PH-ul organismului

Post by Sith90Lord on Tue Jul 31, 2012 12:49 pm

[ un mic referat facut in timpul liceului la chimie ]

" Definitia Acidozei se rezuma la urmatoarele: creştere a acidităţii sangelui, datorită unor tulburări de ordin funcţional în organism. Acidoza se caracterizează prin coborîrea PH-ului sanguin sub 7,35 (valoarea normală: 7,35-7,45). Acidoza organică se datorează producerii în cantitate mare a unor acizi organici care nu sînt utilizaţi în organism. Astfel, cetoacidoza este provocată de prezenţa în organism a acizilor cetonici (diabet), iar lactoacidoza, de prezenţa în organism a acidului lactic (în oboseala musculară). Dintre acidozele minerale, acidoza gazoasa e produsă de creşterea bioxidului de carbon în sânge (în nefrita gravă), fosfoacidoza, de creşterea fosfaţilor minerali şi a esterilor fosfatici (în boli de rinichi). Acidoza se determină prin măsurarea pH-ului sanguin direct în sângele venos. Se întîlneşte în formele grave de diabet care evoluează spre coma, în insuficienţa hepatică, în inanitie, în cancer, în intoxicaţii grave etc.

Un sange acid va determina intotdeauna o functionare precara a organismelor care in timp se vor defecta. La fel ca si la masini un combustibil impur, fara calitate, va face masina ca in timp sa devina o rugina.

Atunci când avem de a face cu orice simptom sau efect trebuie să analizăm cauza. Înţelegerea cauzei este la fel de simplă ca şi tratamentul. De exemplu, enervarea şi slăbirea ţesutului muscular în sine nu este o boală. Slăbiciunea, pierderea puterii nu este o boală; dar împiedicând eliminarea substanţelor toxice din ţesut, sângele devine încărcat cu acizi, şi acest fenomen îl numesc acidoza, otravă în sânge şi apoi în ţesut. Aceasta este boala, şi când toxinele se acumulează peste nivelul tolerat o criză are loc; ceea ce înseamnă că toxinele sau otrava sunt eliminate prin piele, un al treilea rinichi. Aceasta o putem numi boală dar nu este de fapt. Singura boală este acidoza latentă sistematică, care localizează părţile slabe ale corpului nostru. Şi ceea ce numim boală, sunt de fapt simptome sau efecte produse de eliminarea forţată a acizilor prin membrana mucoasă.
Atunci când această eliminare se efectuează prin membrana mucoasă a nasului, se numeşte răceală – guturai al nasului. Şi când aceste crize se repetă consecutiv mai mulţi ani membrana mucoasă se întăreşte şi ulcerează, şi oasele se măresc închizând pasajele. În această etapă apare febra şi astmul. Atunci când gâtul şi amigdalele sau oricare dintre pasajele respiratorii devine locul unei crize de aciditate, noi manifestăm boli precum bronşită, laringită, astm, pneumonie, etc. Când acizii se găsesc în cutia craniană suferim de demenţă, pierdere a memorie, Parkinson, Alzheimer, gândire înceţoşată, şi chiar şi depresie. Atunci când acizii sunt în sistemul digestiv suferim de IBS, disfuncţie autonomă, stenoză carotidă. Când acidul se găseşte la nivelul ţesutului pelvian avem de a face cu micro calcifiaţii a acestor acizi, care pot provoca tumori şi cancer cervical sau cancer de prostată. Ce este în nume? Toate sunt simptome ale expulsiei acizilor din sânge şi apoi din ţesut la diferite momente, şi au în principal acelaşi caracter şi implicare – şi anume – acidoză sistematică – o criză de toxicologie.

Descrierea poate fi extinsă la fiecare organ din corp – plămânii, ficatul, pancreasul, etc., inclusiv cel mai mare organ, pielea. Orice organ, ce este supraaglomerat de stres provenit din muncă, îngrijorare, rănire sau din orice cauză, poate deveni o locaţie pentru acidoză sistematică latentă a ţesutului. Simptomele resimţite diferă de la un organ la altul şi asta dă convingerea că fiecare complex de simptome reprezintă o boală distinctă, separată.

Nu este nici un dubiu că una dintre cele mai des utilizate tehnici în ziua de azi este tratarea bolii cu boală, şi imunizarea cu compuşi ai bolii. Ştiinţa medicală numeşte asta gândire patologică, vaccinare sau chiar terapie chimică.

Nu trebuie să cunoaştem boala, trebuie să cunoaştem cauzele cu toate aspectele lor pentru a preveni sau trata „bolile”. Cauza este constantă, mereu prezentă, şi întotdeauna aceiaşi. Numai efectele şi obiectul asupra căruia acţionează se schimbă şi schimbările sunt de cele mai multe ori inconsistente. Multe boli apar din cauza unor cazuri de otrăvire alimentară, indigestie şi în cele din urmă boli cronice. Iar dacă bolile sunt cauzate de acizi autogeneraţi, atunci care este cauza autogenerării. Răspunsul se găseşte în înţelegerea naturii materiei şi cum se organizează şi se dezorganizează aceasta. Am realizat că trebuie să fie o perturbare fizică sau emoţională pentru a organiza materia înainte de a avea loc dezorganizarea. Şi când materia începe să se dezorganizeze, aceasta dă naştere acizilor autogeneraţi. Acest lucru este adevărat pentru toată materia!

Unul dintre primele lucruri ce trebuie făcute pentru a scăpa de aşa numitele boli este să scăpaţi de tot acidul reţinut în corp. Din cauza acestei stări a sângelui şi a ţesuturilor bolile pot exista. Dimpotrivă, otrava va persista în organism până când acidul va fi depăşit. Atunci, şi numai atunci eliminarea va îndepărta toate urmele infecţiei venite din afară. Singura boală este supra aciditatea sângelui şi a ţesuturilor din cauza unui mod anormal de a trăi, a mânca şi a gândi. Tratamentul este de a vă purifica trupul şi de a îl umple cu energie.
(un articol de Dr. Robert O. Young)

NOUA TEORIE A IMBATRANIRII
Medicina moderna nu a fost capabila sa raspunda la intrebarea : DE CE IMBATRANIM?
O teorie a imbatranirii si a imbolnavirii a fost lansata de ceva timp. Aceasta a fost discutata de catre practicantii mediciniii naturale din America,din Asia din Europa. Pe scurt aceasta teorie spune ca imbatranirea si in multe cazuri bolile sunt rezultatul acumularii de deseuri acide in organism.
CE PRODUCE ACUMULAREA DESEURILOR ACIDE ?
Dieta necorespunzatoare poate cauza deseuri acide ce urmeaza sa fie stocate in corp. O dieta pe baza de carne si cartofi poate cauza fenomenul de aciditate al corpului. Atunci cand deseurile acide intra in circulatie, sangele pentru a-si mentine acest prag al variatiei pH-ului (de la 7.35 -7.45) trebuie sa stocheze aceste deseuri undeva. Aceste deseuri care se strang in corp dea lungul anilor vor suprasolicita intregul sistem.
CE CAUZEAZA DESEURILE ACIDE?
Dietele sarace ce includ carnea ,cartoful, alimentele prajite,bauturile racoritoare de tip cola,sucroza si alte zaharuri cresc sarurile acide din corp. Adesea aceste depozite ce trebuie sa fie stocate in afara circulatiei sanguine, pot sa ramana in tesuturi timp de zeci de ani.
Stresul, atat cel fizic cat si cel mental pot deasemenea a formeze depozite acide in corp.
Asa cum am spus anterior, corpul utilizeaza sistemul circulator pt a elimina deseurile acide. Acestea sunt eliminate sub forma de lichid si sunt adesea depozitate in plamani si rinichi. Daca sunt prea multe deseuri pentru a fi manipulate in aceasta maniera, acestea sunt depozitate in diferite organe si sisteme precum inima sau pancreasul , ficatul ori colonul ori alte locatii. Uneori aceste deseuri sunt depozitate in peretii arterelor si in cativa ani se pot raspandi in intreg corpul. Esecul corpului in a depura in special deseurile acide este ceea ce putem sa definim procesul de imbatranire.
Pentru a incetini si chiar inversa aceasta directie, pe de o parte trebuie sa eliminam deseurile acide din corp si pe de alta parte sa ii asiguram functionarea in stare de alcalinitate.
Cea mai buna cale pe care am gasit-o pentru a realiza aceasta, este sa bem Apa Alcalina. Aceasta apa avand un pH intre 8.5 si 9.5 va neutraliza initial deseurile acide daunatoare (deja stocate )si daca se cunsuma aceasta apa in fiecare zi,se vor elimina incetul cu incetul aceste deseuri din intreg corpului .
La fel in aceeiasi maniera, din moment ce apa este ionizata, nu va permite pierderea mineralelor alcaline valoroase precum calciu,magneziu,potasiu sau sodiu. Medicii Japonezi si-au tratat pacientii pentru mai mult de 40 ani cu apa alcalina. Ei cred ca sistemul imun isi pierde puterea proprie de a indeparta bolile atunci cand corpul devine prea acid.
ACIDOZA ACELEREAZA FORMARE RADICALILOR LIBERI SI IMBATRANIREA
Acidosa conduce la perturbarea partiala a metabolismului lipidelor si la oxidari distructive in cascada, accelerand formarea radicalilor liberi. In acest proces, multe celule sanatoase sunt distruse. Acidoza este primul pas catre o imbatranire prematura si accelereaza procesele oxidative. Semnele de acidoza pot sa includa ridarea pielii, pete de varsta, esecul sistemelor hormonale interferand cu slabirea vederii, a memoriei si a altor fenomene corelate cu varsta. Deseurile metabolice rele nu sunt eliminate in mod normal din corp si conduc la o intoxicare progresiva a celulelor."


Ca un adaos [You must be registered and logged in to see this image.] - "Apa, cel mai bun medicament".
Cand am vazut astazi rezista in hypermarket mi-am zis ca in sfarsit a inceput sa se prinda mai multa lume Very Happy Si intr-adevar cunosc un caz de infectie urinara vindecata cu APA kangen (alcalina).

_________________
-"Ai venit aici pt ca ai inteles necesitatea de a lupta contra ta, numai impotriva ta.
Asadar, multumeste oricui ti-a dat ocazia sa o faci."
-"Ia intelegerea Orientului si stiinta Occidentului si apoi - cauta."
-"Daca nu ai spirit critic, prezenta ta aici este inutila."
-"Credinta constienta este libertate. Credinta emotionala este sclavie. Credinta mecanica este prostie."
G.I. Gurdjieff
Sith90Lord
Sith90Lord

Posts : 11
Join date : 2012-07-21
Age : 28
Location : Craiova

View user profile

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by Corinna on Fri Aug 03, 2012 7:11 am

Super tare referatul, pacat ca n-am avut parte de asemenea informatii de chimie in liceu...am aflat acum lucruri de care habar n-aveam , desi in general ma intereseaza subiectul sanatate. Ai putea sa completezi si cu o lista de simptome dupa care sa ne dam seama daca avem asemenea probleme, cauzate de aciditatea crescuta in organism?
Corinna
Corinna
Admin

Posts : 137
Join date : 2012-02-29
Location : Romania

View user profile http://awakeinginspirals.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by Corinna on Fri Aug 03, 2012 10:17 am

Pana una-alta, vreau sa mai adaug ca eu chiar mi-am dezechilibrat in ultimele saptamani aciditatea stomacului, incercand sa combat o infectie cu ceaiuri din plante aromatice si consumand mult usturoi. Ieri am gasit intr-un magazin un ceai cu efect de alcanilizare, dar cum era extrem de scump, am aruncat o privire pe continut si am vazut ca ava ghimbir.... asa ca in clipa asta sunt la a 2-a cana de ceai de ghimbir si chiar pot sa spun ca simt efectele, nu ma mai arde stomacul si mi-a disparut si senzatia de greata care m-a insotit sporadic in ultimele zile.
Corinna
Corinna
Admin

Posts : 137
Join date : 2012-02-29
Location : Romania

View user profile http://awakeinginspirals.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by Sith90Lord on Tue Aug 14, 2012 12:12 pm

Legat de ceaiuri, am gasit ceva interesant.
[You must be registered and logged in to see this link.]

_________________
-"Ai venit aici pt ca ai inteles necesitatea de a lupta contra ta, numai impotriva ta.
Asadar, multumeste oricui ti-a dat ocazia sa o faci."
-"Ia intelegerea Orientului si stiinta Occidentului si apoi - cauta."
-"Daca nu ai spirit critic, prezenta ta aici este inutila."
-"Credinta constienta este libertate. Credinta emotionala este sclavie. Credinta mecanica este prostie."
G.I. Gurdjieff
Sith90Lord
Sith90Lord

Posts : 11
Join date : 2012-07-21
Age : 28
Location : Craiova

View user profile

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by temiz on Fri Aug 17, 2012 12:40 am

Ma bag si eu ca musca-n lapte si va arat un link cu un articol cu diverse simptome cauzate de aciditate crescuta in organism (e in engleza, din pacate). O parte din simptome le scriu aici:
"Symptom Overweight
It is known that acid gets stored in fat cells. As a defense mechanism, your body may actually produce fat cells to protect you from your overly acidic condition. To protect itself from potentially serious damage, the body creates these fat cells to store the acids and carry them away from vital organs. Those fat cells and cellulite deposits may actually keep acid wastes at a safe distance from your vital organs. Many people have found that a return to a healthy alkaline inner biological terrain helps them losing excess fat.

Symptom Joint Pain and Arthritis
All substances left by the metabolizing process are acidic and toxic; therefore these have to be neutralized by alkalizing elements, e.g. calcium ions, sodium ions, and lithium ions, among which calcium is the most important. Calcium ions are positively charged ions which are constantly looking for acid, to form calcium carbonate in our body. Calcium carbonate is harmless and will be moved out of the body, providing our body fluid pH is alkaline. Otherwise, it is being deposited around body joints. If the calcium ion level is low in the blood and body, excess acid will remain in our body and will lead to numerous health problems, like Join Pain or Arthritis.

Symptom Underweight
Yeast and fungus produced in an acidic environment can feed on our nutrients and thus reduce the absorption of everything we eat by as much as 50%. Without protein the body can’t produce enzymes, hormones or other chemical components necessary for cell energy and organ activity. This causes people to become very thin, which is not healthier than being overweight. As alkalizing and oxygenating takes place, the body naturally begins to seek its own ideal weight

Symptom Allergies
The toxins produced within an acidic, oxygen deprived environment as well as the absorption of undigested proteins is major cause of allergy conditions. When the digestive system is weakened, a wide range of allergic reactions can occur, e.g. food allergies, and the overall susceptibility to allergens is increased."
Sursa: [You must be registered and logged in to see this link.]
Pe site se gaseste si o lista cu alimente alcaline. Pe scurt, numai despre asta vorbeste: echilibrarea pH-ului in organism.

Sith90Lord, m-ai facut curioasa in legatura cu apa alcalina. Am cautat ceva informatii si am aflat despre acel aparat al japonezilor din care se obtine apa alcalina. Poti spune mai multe despre acel caz de infectie urinara vindecata cu apa alcalina ? In cat timp s-a vindecat? Cam ce cantitate trebuie, etc ..

_________________
"I am frozen to the bones, I am .. a soldier on my own, I don´t know the way. "
temiz
temiz

Posts : 33
Join date : 2012-07-10
Age : 28
Location : Bucuresti

View user profile

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by Sith90Lord on Fri Aug 17, 2012 1:00 am

Poti spune mai multe despre acel caz de infectie urinara vindecata cu apa alcalina ? In cat timp s-a vindecat? Cam ce cantitate trebuie, etc ..

Intr-o seara. Sotia tatalui meu facuse infectia urinara, dar era insarcinata si nu putea lua antibiotice (cum i'ar fi prescris doctorul). Si tatal meu disperat sa incerce orice, s'a dus la un prieten de al lui de care stia ca are acest aparat (ca ii tot povestise).
Ideea este ca a doua zi cand s-a trezit nu mai avea nimic. Au fost si la doctor sa confirme. Si a baut cata apa bea un om normal, nu cantitati exagerate.

_________________
-"Ai venit aici pt ca ai inteles necesitatea de a lupta contra ta, numai impotriva ta.
Asadar, multumeste oricui ti-a dat ocazia sa o faci."
-"Ia intelegerea Orientului si stiinta Occidentului si apoi - cauta."
-"Daca nu ai spirit critic, prezenta ta aici este inutila."
-"Credinta constienta este libertate. Credinta emotionala este sclavie. Credinta mecanica este prostie."
G.I. Gurdjieff
Sith90Lord
Sith90Lord

Posts : 11
Join date : 2012-07-21
Age : 28
Location : Craiova

View user profile

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by temiz on Fri Aug 17, 2012 1:09 am

Chiar isi face efectul Very Happy . In afara de cei care detin personal acest aparat (am inteles ca e aproape 3000 de euro unul, desi la efectele obtinute nu ar fi scump) se mai poate procura apa din alte parti? Gen farmacie sau mai stiu eu ce ? Mai este o chestie care circula pe site-uri: producatorul sustine ca doar apa obtinuta din aparatul sau este cea buna si ca "se deosebeste fundamental de alte aparate disponibile pe piata". Mersi pentru informatie Smile

PS: In ceea ce priveste lista cu alimentele alcaline exista si aici o polemica. Unii spun ceva, altii altceva, dar probabil la unele alimente e usor de facut diferenta. Am observat recent pe diverse site-uri.

_________________
"I am frozen to the bones, I am .. a soldier on my own, I don´t know the way. "
temiz
temiz

Posts : 33
Join date : 2012-07-10
Age : 28
Location : Bucuresti

View user profile

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by Sith90Lord on Fri Aug 17, 2012 1:17 am

Dupa ce a vazut efectele apei, a inceput si ea sa se mai documenteze, si a aflat ca si la noi se producea "apa vie". Nu mai tin minte exact in ce oras, dar se vindea la sticle de 0.5l si destul de scump.

Iar producatorul sustine ca este cea mai buna pentru ca in aparat, pentru reactia aceea chimica care ionizeaza apa, este folosit [You must be registered and logged in to see this link.] (nu stiu daca asta face avea deosebire FUNDAMENTALA, dar stiu ca este una din ele). Acum nu stiu si ce metale folosesc alte aparate.

L.E. : Se pare ca m-am inselat. Se vinde la sticla de 3l si costa 93 lei si este produsa la [You must be registered and logged in to see this link.]

_________________
-"Ai venit aici pt ca ai inteles necesitatea de a lupta contra ta, numai impotriva ta.
Asadar, multumeste oricui ti-a dat ocazia sa o faci."
-"Ia intelegerea Orientului si stiinta Occidentului si apoi - cauta."
-"Daca nu ai spirit critic, prezenta ta aici este inutila."
-"Credinta constienta este libertate. Credinta emotionala este sclavie. Credinta mecanica este prostie."
G.I. Gurdjieff
Sith90Lord
Sith90Lord

Posts : 11
Join date : 2012-07-21
Age : 28
Location : Craiova

View user profile

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by  on Mon Aug 20, 2012 4:23 am

Sith90Lord wrote:
L.E. : Se pare ca m-am inselat. Se vinde la sticla de 3l si costa 93 lei si este produsa la [You must be registered and logged in to see this link.]

Elixirul tineretii la doar 30 lei litrul, chiar ieftin as putea spune. "Apa vie" conform producatorilor este apa saracita in deuteriu; astfel "s-a constatat că apa cu conţinut scăzut de deuteriu influenţează procesul de diviziune celulară: cu cât conţinutul de deuteriu din apă este mai scăzut, cu atât mai mai mică este frecvenţa procesului de diviziune celulară, ceea ce înseamnă că îmbătrânirea organismului poate fi încetinită".

In plus "apa vie" poate reduce colesterolul, poate ajuta la recuperarea după accidente vasculare cerebrale, stimulează memoria, regenerează epiderma, îmbunătăţeşte somnul şi digestia, combate anxietatea, stresul, depresia şi acneea si poate creşte eficienţa medicamentelor.

Desi "nu există niciun studiu care să ateste că deuteriul are o funcţie în organism, însă nenumărate alte studii indică faptul că o concentraţie scăzută de deuteriu în organism aduce importante beneficii pentru sănătate." Atunci asa trebuie sa fie, "cu QLARIVIA, apa potabilă cu conţinut scăzut de deuteriu, puteţi să atingeţi echilibrul primordial al vieţii."

Lasand sarcasmul la o parte, intr-adevar calitatea apei pe care o bem este importanta, dar nu pot sa nu fiu suspicios in ceea ce priveste nenumaratele efecte ale acestei "ape vii". Efecte pozitive privind sanatatea se pot obtine prin fierberea apei cu o zi inainte de a fi bauta, nu se incetineste imbatranirea dar cu siguranta nu costa atat de multi bani.


Sursa:
[You must be registered and logged in to see this link.]


_________________
Omnia ab Uno
⊙

Posts : 46
Join date : 2012-08-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by Sith90Lord on Mon Aug 20, 2012 11:19 am

prin fierberea apei decat se omoara bacteriile.
pH'ul, coeficientul de aciditate si alte proprietati nu se schimba. Este decat mai curata (care este de preferat in locul apei "potabile" normale)

_________________
-"Ai venit aici pt ca ai inteles necesitatea de a lupta contra ta, numai impotriva ta.
Asadar, multumeste oricui ti-a dat ocazia sa o faci."
-"Ia intelegerea Orientului si stiinta Occidentului si apoi - cauta."
-"Daca nu ai spirit critic, prezenta ta aici este inutila."
-"Credinta constienta este libertate. Credinta emotionala este sclavie. Credinta mecanica este prostie."
G.I. Gurdjieff
Sith90Lord
Sith90Lord

Posts : 11
Join date : 2012-07-21
Age : 28
Location : Craiova

View user profile

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by Saturnnatar on Tue Aug 21, 2012 1:01 am

Ca si o observatie dezvoltata pe baza discutiei voastre de aici, m-am intrebat deseori de ce se doreste prelungirea vietii in corp, incetinirea multiplicarii celulare, inecarea in antioxidanti si substante naturale doar pentru a sta mai mult pe aici ?

Atrag atentia ca ceea ce spun aici este mai degraba un monolog care mi se potriveste doar mie. Dar poate putem discuta pe seama lui cate ceva.

Pana la urma, moartea e sigura. Ca vin unii si spun "de unde stii ?", le-as recomanda sa-si scoata capul din nori si sa se uite prin jur. Faptele ii demonstreaza siguranta. Am intalnit oameni care se preocupau cu prelungirea vietii multi ani, ca apoi tot sa moara. Doar mie mi se pare aiurea treaba asta ? Bine, nu inseamna ca e mai ok sa ti-o strici, sa iti intoxici organismul cu ce vrei tu, si sa mori la 30 de ani. Dar stiind ca e temporara vietuirea in corp, de ce m-as preocupa prea mult cu prelungirea vietii fizice ? Imi vin in minte cuvintele: "Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om". Si tind sa le dau dreptate.
Acidoza, pH, "apa vie"... si pentru ce ? Poate pentru cei care nu au inca o viziune despre daca va fi ceva dupa moarte, si ce anume va fi ? Nu stiu. Insa cu toate acestea intr-o buna zi voi pune mainile pe piept si voi pleca. Corpul se va descompune, substantele care-l compun vor reintra in circuitul Pamantului si toata "apa vie" din lume nu va putea opri asta. Cel mult o intarzie... ca sa ce ? Sa caut sa o intarziu si mai mult ? Sper ca ati inteles ideea mea.

Nu incerc sa conving pe nimeni ce e corect si ce nu, ca asta tine de persoana fiecaruia. Dar nu ar fi de preferat sa facem in viata asta lucruri care le vom putea duce cu noi dupa ? Asta in cazul in care considerati ca exista ceva dupa moarte... daca nu, uitati de treaba asta. Si nu, nu ma refer la mers in Rai si sezut printre virgine, ingeri sau sfinti. Smile
Saturnnatar
Saturnnatar

Posts : 80
Join date : 2012-02-29
Location : Cluj Napoca

View user profile http://ergoexie.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by Saturnnatar on Tue Aug 21, 2012 1:04 am

Ca si explicatie dupa acest monolog cu intrebari mai mult retorice, vreau doar sa spun ca da, ma preocupa sanatatea mea. Ma preocupa sa-mi respect corpul, sa mi-l intaresc, sa-l fac mai rezistent la viata de aici, dar nu scap din vedere efemeritatea lui nici o clipa, in raport cu ceea ce lucrez sufleteste care se va pastra si dupa ce plec de aici. Vine intrebarea "de unde stii ?" din nou Smile

Stiu pentru ca m-am preocupat indeajuns de mult de suflet ca sa gasesc dovezile necesare in el.

EDIT: Scuze de paranteza... Am deviat de la discutia voastra.
Saturnnatar
Saturnnatar

Posts : 80
Join date : 2012-02-29
Location : Cluj Napoca

View user profile http://ergoexie.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by  on Tue Aug 21, 2012 3:27 am

Sith90Lord wrote:prin fierberea apei decat se omoara bacteriile.
pH'ul, coeficientul de aciditate si alte proprietati nu se schimba. Este decat mai curata (care este de preferat in locul apei "potabile" normale)

Fierberea apei are cu siguranta un efect pozitiv privind sanatatea, nu acelasi lucru as putea sa-l spun despre 'apa vie', mai ales ca se cumpara si nu costa chiar putin.

Ca sa nu vorbesc pe langa, m-am interesat mai mult despre aceasta "apa vie" saracita in deuteriu; am specificat pentru ca pe piata gasim mai multe tipuri de 'apa vie'. "Apa vie" saracita in deuteriu nu este produsa numai de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice Rm.Valcea (cea din linkul tau), este produsa si de ASPT Romania ([You must be registered and logged in to see this link.] producator intern, la un pret de doar 10 lei/litru, si de Calivita International (http://www.pravaliata.ro/Low-Deuterium-Oxy-Cristal.htm), la un pret de 206 lei/ 50ml. Astia sunt producatorii care i-am gasit, dar banuiesc ca mai sunt si altii, doar reprezinta o "piata a suplimentelor nutritive alimentare coloidale, aflata in plina dezvoltare."

Cele 3 produse nu se aseamana complet in ceea ce priveste efectele "pozitive" asupra sanatatii, difera concentratia produselor (dar efectul pozitiv ramane acelasi),iar modul de aplicare, ca si pretul difera enorm. De exemplu apa de la Calivita se vinde in gramaj mai mic si se administreaza cu picaturile, spre deosebire de celelalte 2 surate mai 'ieftine'.

In plus cei de la ASPT Romania au "constatat ca orice afectiune, indiferent de natura cauzei (stres, emotii negative, aer poluat, hrana neecologica, microbi, deficit sau exces de microelemente) care a declansat-o la nivel celular, intalnim si o cantitate apreciabila de Deuteriu." Sunt extrem de sceptic in ceea ce priveste cercetarile lor, dar nu conteaza ce spui atata timp cat trebuie sa vinzi.

Nu mai spun ca nu a putut sa nu-mi sara in ochi faptul ca Institutul National de Cercetare-Dezvoltare de la Ramnicu Valcea este institutie de stat, "unitate componenta a sistemului de cercetare-dezvoltare de interes national", in cercetarile sale s-a folosit de o gramada alte institutii de stat, si desi s-a investit in tehnologie, laborator si line proprie de îmbuteliere, cand dupa atata timp de la infiintare s-a gasit o aplicare practica de interes national pentru populatie, si ce poate sa fie mai important decat sanatatea, datorita faptului că "activitatea institutului nu este una comercială, ci de cercetare, pentru vânzarea produselor a fost nevoie de contractarea unor societăţi private". Si cu asta am spus tot ce am vrut sa spun in acest sens.

Am deviat putin de la subiect, dar natura proprie ma indeamna tot timpul sa cercetez si sa nu iau de bun tot ceea ce-mi ofera altii. Sunt de acord si incurajez cercetarea si abordarea stiintifica, dar ma indoiesc de aplicarea si promovarea corecta a rezultatelor cercetarii.


Last edited by O on Tue Aug 21, 2012 3:47 am; edited 1 time in total

_________________
Omnia ab Uno
⊙

Posts : 46
Join date : 2012-08-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by  on Tue Aug 21, 2012 3:46 am

Saturnnatar inteleg ce vrei sa spui si sunt de acord cu tot ceea ce ai spus.

Acum cand ai adus in discutia latura ezoterica a vietii, pe langa cele spuse de tine, vin cu urmatoarea completare. Produsele de genul 'apei vii' reprezinta rezultatele unei abordari eronate a stiintei, in care se trateaza efectele si nu cauza. Aspectul financiar si comoditatea omului se imbina perfect, este mult mai usor sa-i spui unui om, ia aceasta apa si vei fi sanatos, vor dispare efectele 'bolii', decat sa-l educi sa traiasca o viata sanatoasa.

_________________
Omnia ab Uno
⊙

Posts : 46
Join date : 2012-08-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by Saturnnatar on Tue Aug 21, 2012 4:07 am

Da, O, se trateaza efectele din fizic cu substante fizice... costisitoare de preferat. Cred ca unii au inteles gresit "apa vietii" lui Iisus Smile)...
Saturnnatar
Saturnnatar

Posts : 80
Join date : 2012-02-29
Location : Cluj Napoca

View user profile http://ergoexie.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by Corinna on Tue Aug 21, 2012 11:18 pm

Saturnnatar wrote:Ca si o observatie dezvoltata pe baza discutiei voastre de aici, m-am intrebat deseori de ce se doreste prelungirea vietii in corp, incetinirea multiplicarii celulare, inecarea in antioxidanti si substante naturale doar pentru a sta mai mult pe aici ?

Saturnnatar, in ce ma priveste motivatia pentru care sunt preocupata de ce consum e simpla: atata timp cat stau pe aici, vreau ca corpul meu sa-mi fie o unealta, nu o inchisoare. Eu nu aut sa-mi prelungrsc viata prin faptul ca am grija de mine fizic, ci doar sa nu imi distrug sanatatea. am vazut destule persoane excesiv de obeze din neglijenta care nu pot urca 5 scari sau sa se aplece, destui batrani carora le ia juma de ora sa traverseze strada... si stiu ca lucrurile astea nu sunt obligatorii sa se intample oricui, daca ai grija de tine din timp. Asta-i tot.
Corinna
Corinna
Admin

Posts : 137
Join date : 2012-02-29
Location : Romania

View user profile http://awakeinginspirals.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by temiz on Thu Aug 23, 2012 3:13 am

Motivul pentru care m-am implicat in aceasta discutie despre astfel de produse este pentru a afla ca mai exista si altceva in afara de coca cola, sprite, produse mc donald's, etc. Ma indoiesc ca cineva de aici a si procurat aceasta apa, in afara de cazul despre care zicea Sith. Daca ne interesam de un produs anume, nu inseamna ca il si veneram, ci il studiem prin informatiile de care putem face rost si apoi le selectam.

Intr-o masura mai mica sau mai mare, fiecare membru de aici se preocupa de mentinerea sanatatii prin consumul diverselor produse, prin odihna corpului, prin exercitii fizice, samd. Pana la urma este vorba de respectul fata de propria fiinta.

Cu siguranta, cei mai multi ne tratam fizicul pentru ca acolo se vad efectele diverselor actiuni cel mai bine. Din experienta proprie, afectiunile de care sufar au drept baza temerile, frustrarile, fricile, abtinerile care m-au insotit de-a lungul timpului si care s-au concretizat prin ceva boli, sa zicem. Cam ceea ce apare pe corpul nostru poate fi vazut ca un semnal de alarma pentru modul nostru de trai (cel psihic), desi nu consider ca e valabil asta pentru orice. Am incercat un timp sa ma vindec cu ajutorul medicamentelor si nu a functionat, lipsea ceva. In ultima perioada am trecut prin diverse schimbari si mi-am dat seama mai bine de legatura dintre acele boli si minte, psihic.
Pentru a ne rezolva problemele de sanatate trebuie sa identificam exact cauza.

In ceea ce priveste viata indelungata nu mi-o doresc (cea in corp) pentru ca intr-o forma sau alta tot o am. Eu traiesc ca Spirit si in afara formei umane din prezent. Am venit aici sa invat. Voi mai veni in alt corp si tot asa. Invat despre tot ce pot eu sa cuprind.
As fi avut mai multe de spus (sigur nu am acoperit tot), insa nu doresc sa deviez prea mult.

_________________
"I am frozen to the bones, I am .. a soldier on my own, I don´t know the way. "
temiz
temiz

Posts : 33
Join date : 2012-07-10
Age : 28
Location : Bucuresti

View user profile

Back to top Go down

Re: Acidoza si PH-ul organismului

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum