Samael Aun Weor & pseudo-spiritualitatea

Go down

Samael Aun Weor & pseudo-spiritualitatea

Post by  on Wed Apr 03, 2013 9:00 am

Datorita faptului ca aceasta prezentare nu se mai gaseste pe internet, postez si aici, prima si ultima analiza ceva mai detaliata a unui "invatator spiritual", si "avatar" in cazul nostru. Cei care vor sa verifice citatele ce stau la baza acestei analize pot realiza acest lucru cu ajutorul cartilor ce se gasesc aici.Victor Manuel Gómez Rodríguez s-a nascut in anul 1917 in Santa Fe de Bogota, Colombia. Este cunoscut sub numele de Samael Aun Weor, dar si sub numele de Kattan Umaña Tamines, in special in tarile vorbitoare de limba spaniola. In privinta paternitatii desi varianta raspandita este ca Manuel Gómez Quijano a fost tatal sau, totusi se pare ca SAW a fost fiul ilegitim al lui Laureano Gomez Castro politician important al Columbiei sec. XX, fost presedinte al Columbiei in perioada 1950-1953, si nu orice fel de presedinte, a fost un adevarat dictator iar perioada sa scurta ca presedinte este una din cele mai negre pete din istoria Columbiei moderne. Dar sa nu judecam fiul dupa cum a fost posibilul tata, de retinut faptul ca prima carte a lui SAW a fost publicata chiar in anul in care Laureano Gomez Castro era presedinte.

Principala sursa de informatii in ceea ce priveste viata lui SAW ar trebui sa fie propria sa autobiografie publicata. Acest lucru este realizat prin cartea Cei trei munti in anul 1972 cu doar 5 ani inaintea mortii sale, cand era deja un "avatar" in deplinatatea fortelor sale. Dar cartea este departe de a fi o autobiografie in sensul obisnuit, cu prezentare de fapte pamantesti din viata sa, cu exceptia a 3 capitole, printre primele, in care se prezinta sumar viata sa, restul cartii este o prezentare esoterica, in care este descrisa initierea sa in decursul timpului insotita de diferite invataturi.

Din capitolele ce prezinta fugar si vag viata sa, merita evidentiat faptul ca singurul eveniment, ce prezinta un fapt concret care poate fi verificat de catre oricine, este o minciuna; aceasta consta in faptul ca in capitolul Teosofia afirma faptul ca la varsta de 17 ani a primit "diploma teosofistă" din mainile lui Jinarajadasa "ilustru preşedinte al acelei auguste societăţi" pe care l-a cunoscut personal intr-un ceas bun. Se poate verifica foarte usor faptul ca Jinarajadasa a fost presedintele Societatii Teosofice in perioada 1945-1953, iar SAW (nascut in 1917) avea 17 ani in anul 1934. Sa fi uitat SAW faptul ca Jinarajadasa nu era presedinte atunci, el "avatarul", cel care-si aducea aminte actuala viata din momentul nasterii, toate vietile sale trecute, din Atlantida, din Lemuria, si asta nu ar fi nimic, isi aducea aminte de nasterea sistemului solar precum si de nasterea Creatiei. In plus afirma ca a primit personal de la presedintele Societatii Teosofice diploma teosofistă, ca si cum ar fi fost un fapt exceptional, un premiu de excelenta oarecum, fapt subliniat si de faptul ca exact inainte de acest paragraf afirma "educat in spiritul bunelor maniere şi fără a exersa in oratorie pentru a vorbi in public, la varsta de şaptesprezece ani ţineam conferinţe in Societatea Teosofică." Diploma teosofica era de fapt doar un simplu certificat prin care se atesta calitatea de membru; acest lucru se poate verifica cercetand art. 29 (a) al regulamentului Societatii Teosofice , articol care spune "Admission to membership may be obtained through the President of a Lodge (Branch), the General Secretary of a National Society or, through the Secretary; and a Diploma (Certificate) of membership shall be issued to the Fellow, bearing the signature of the President"; este regulamentul din 1905 dar de la infiintarea Societatii Teosofice acesta s-a modificat extrem de putin iar cei care au dubii in acest sens pot studia istoria Societatii Teosofice si se vor convinge de acest fapt. Capitolul Teosofiei incepe cu cuvintele "Fără a mă mandri in nici un fel" nu pot fi de acord cu acest lucru in ceea ce priveste evenimentele legate de Societatea Teosofică, in plus s-a folosit si de o minciuna.

La o analiza mai atenta a vietii sale, cel putin a tineretii, se remarca oarecum analogia fortata cu viata lui Iisus: la 17 ani tinea conferinte inteleptilor din Societatea Teosofica (Iisus la 12 ani in templu), tineretea sa este necunoscuta pina la varsta de 30 de ani cand realizeaza natura sa "divina" prin Kundalini incepand sa utilizeze numele Aun Weor (coborarea Sfantului Duh la 30 ani pentru Iisus), la 33 de ani incepe "lucrarea", prin auto declararea ca avatar si prin publicarea primei carti The Perfect Matrimony (1950), iar prin analiza operei si invataturilor se pot remarca usor si alte comparatii fortate cu Iisus Christos, el SAW, cel ce s-a auto-intitulat, printre altele, alpha si omega acestui sistem solar. Legat de tineretea sa, mai merita mentionat faptul ca la 12 ani paraseste scoala catolica, iar la 13 ani pleaca de acasa incepandu-si cautarea spirituala.

SAW a intalnit-o in anul 1947 pe Arnolda Garro Mora, cunoscuta sub numele de Litelantes, cea cu care s-a si casatorit la doar cateva saptamani, cu care a avut si 4 copii; SAW era la a doua casatorie, din care avea deja un copil. Este anul in care SAW si-a trezit Kundalini sau a trecut prin primul foc al lui Kundalini, conform exprimarii oficiale. Litelantes a fost cea care l-a initiat in asa numita stiinta Jinn prin care se pretinde plasarea corpului fizic in starea Jinn ce permite calatoria in a 4-a dimensiune. Anul urmator SAW primeste de la Tatal sau Interior, Samael, potrivit numelui oficial al punctului de vedere dogmatic, o entitate spirituala din punctul de vedere obiectiv, misiunea de a crea Miscarea Gnostica in scopul de a pune bazele noii Erei a Varstatorului.

Prima carte a fost publicata in anul 1950 in doar 2000 de exemplare, cu o gramada de greseli de tipar, fapt explicat mai tarziu de catre SAW prin faptul ca termenul de publicare a fost impus de Marea Loja Alba. Ajutorul financiar in publicarea primei carti si in infiintarea a nu mai putin de 5 institutii asa numite gnostice a venit din partea lui Julio Medina Vizcaíno, cunoscut sub numele de Gargha Kuichines, un om instarit ce a sprijinit atat prin banii sai cat si prin tot ce a presupus raspandirea invataturii lui SAW cel putin la inceput; Julio Medina si banii sai l-au salvat de inchisoare, unde pretindea ca a ajuns datorita unor presupuse vindecari realizate, in urma carora a fost persecutat de sistem.

Cu tot sprijinul acordat, din lumea vizibila si invizibila, invataturile sale nu au avut succesul scontat intr-o Columbie ravasita, printre altele, de dictatura celui care se pare ca a fost tatal sau, astfel incat in 1956 paraseste Columbia, trece fugar prin aproape toate tarile Americii Centrale, pentru a se stabili in final in Mexic. Desi initial vroia sa ajunga in India, totusi se opreste in Mexic la ordinele exprese ale Marii Loji Albe de a nu mai parasi Mexic niciodata, pentru a nu-si pune in pericol viata sa cat si a celor care eventual ar calatori cu el. De aici din Mexic invataturile lui SAW s-au extins prin intermediul mai multor retele de organizatii in intreaga lume, mai intai in cele doua Americi, iar aproape de sfarsitul vietii sale au ajuns si in Europa prin Spania, si apoi in restul lumii

Un factor care nu putea decat sa ajute la extinderea miscarii era faptul ca in cadrul cartilor sale erau incluse o serie de mesaje gen: promisiunea lui SAW de a raspunde oricui avea nelamuriri privitoare la gnoza, promisiune ce era pusa in practica, desi raspunsurile erau standard si destul de scurte; sau avertismentul de la sfarsitul fiecarei carti in care cititorul era avertizat sa nu cumva sa vina in Mexic pentru a se intalni cu maestrul, singurul lucru important este urmarea fiintei interioare, s.a.

Dupa moartea sa in anul 1977 au aparut mai multe organizatii, fiecare condusa de fosti discipoli ai lui SAW, fiecare organizatie pretinzand ca este singura detinatoare a invataturii adevarate a lui SAW si acuzandu-se una pe alta de practicarea magiei negre.

Desi din viata lui SAW asa cum a fost prezentata pina aici, se pot trage anumite concluzii rapide, totusi o concluzie cu adevarat edificatoare poate fi formata numai dupa ce se analizeaza invatatura sa. Miezul invataturii sale este realizarea actului sexual fara ejaculare, fara orgasm, sau ideea de a nu 'varsa vasul lui Hermes' cum ii place lui SAW sa se exprime, in scopul atingerii iluminarii, eliberarii, care, in conceptia lui SAW, este realizata prin ridicarea asa numitei energii Kundalini. Si ca sa fim in ton si cu pretentiile esoterice ale invataturile sale, sa prezentam si exprimarea in latina a acestei idei: "Inmissio membri virilis in vaginam sine ejaculatio seminis".

Nu as gresi cu nimic daca m-as opri aici in prezentarea invataturii lui SAW, tot ceea ce este miezul invataturii sale, cel mai important lucru este exprimat in aceste cuvinte, sau mai direct spus "sex is the path that leads human beings to Final Liberation." Conform invataturii lui SAW acesta este Marele Arcanum al tuturor religiilor si al tuturor invataturilor esoterice, de orice fel ar fi ele, in orice parte a globului si in orice era ar fi aparut. Invatatura sa nu are nimic de-a face cu gnoza, denumirea de sperma-gnoza dat acestor gen de invataturi ce pun accent exclusiv pe latura sexuala fiind cat se poate de relevant. Invatatura sa nu este noua, nu sunt putini cei care au acceptat-o in cadrul diferitelor organizatii si ordine pseudo esoterice. SAW a cunoscut aceasta invatatura in cadrul lojei braziliene a Fraternitas Rosicruciana Antiqua, loja condusa de Israel Rojas Romero, loja din cadrul careia, cel putin la inceput, SAW a preluat mare parte a invataturilor sale. Fraternitas Rosicruciana Antiqua este un ordin ce astazi este putin raspandit si a fost fondat de Arnold Krumm-Heller, zis Huiracocha, cel pe care SAW pretinde ca l-a si intalnit. Istoria pseudo ordinelor esoterice, ce au cunoscut un adevarat avant incepand cu primii ani ai sec. XX, este vasta si complexa, nu am intentia de a o prezenta in acest post, cei interesati pot citi o scurta descriere a unei parti a ordinelor si organizatilor ce au raspandit aceasta sperma-gnoza aici. Totusi ii fac oarecum o nedereptate lui SAW limitand invatatura sa doar la aceasta sperma-gnoza, invataturile sale nelimitandu-se doar la aceasta.

In invataturile sale gasim crestinism, buddhism, hinduism, taoism, tantrism, zen, yoga, cabala, hermetism, alchimie, magie ceremoniala, magie sexuala, teosofie, antroposofie, a patra cale, thelema, rosicrucianism, masonerie, psihologie, ufologie si mai mult ca sigur ca am uitat ceva. Toate acestea sunt prezentate prin prisma viziunii unui singur om, SAW, avatarul. Dar la cat de multe sunt traditiile spirituale abordate de SAW tot atat de multe sunt si invataturile sale ce nu au nimic de-a face cu Adevarul, incat ar trebui sa scriu cel putin o carte pentru a le arata si explica pe indelete. Voi incerca sa prezint cat mai sistematic, cu folosirea, acolo unde este posibil, de citate, in engleza sau in romana, pentru a cerceta singuri si a vedea faptul ca cuvintele nu au fost extrase din context, un argument des folosit de adeptii invataturilor lui SAW.

In primul rand remarc si apreciez sfatul dat de SAW in Fundamentals of Gnostic Education, privind acceptarea si respingerea unei invataturi, sfat ce se aseamana cu cel dat de Budha, dar care are totusi o exprimare diferita, ce nu este atat de clara si poate lasa loc de interpretari: "No person of understanding should ever accept anything in a dogmatic way. It is urgent to first Investigate, Understand, and Inquire, before accepting. In other words, we shall say that there is no need to accept, but instead, we should investigate, analyze, meditate and understand. When understanding is complete, acceptance is unnecessary… Accepting or rejecting any doctrine or concept reveals a lack of mental maturity. "

Dar tot acelasi SAW, in Message of Aquarius afirma "Today we are publicy delivering the Arcanum A.Z.F. This Arcanum is writen in this very book; Whosoever rejects this precious treasure is an imbecile" si "Therefore, if you have hope of liberating yourself or reaching Self-realization or Christification without practicing Sexual Magic, then you are worthy of pity, you are worthy of compassion, you are an imbecile."; faptul de a fi numit imbecil este nimic pe langa importanta vitala pe care SAW o acorda asa zisului Mare Arcanum:

"Nevertheless, if you are full of youth, if you are not impotent, if you are a complete male or female and you reject the Great Arcanum in order to keep fornicating and you hide yourself within the speculations of your mind, then unhappiness to you, woe to you! Woe! Woe! Woe! It would be better for you not to have been born, because now you will inevitably tumble into the abyss. That sophism that says that there are many paths to reach God is false. It is a complete falsity, because our adorable Savior taught us about only one narrow way and one straight gate. "

"The Great Arcanum lies at the depth of all the schools of mysteries. If you reject the Great Arcanum, unhappiness to you! Woe! Woe! Woe!
If you have your mind filled with theories and throw this book aside saying, “It is just another book like the many that I have read,” woe to you! Woe! Woe! Woe! because you have rejected the Word, you have insulted the Verb, in other words, you have signed your own death sentence and you will tumble into the abyss.
We are not threatening, beloved reader, we are warning you, because life has initiated its return towards the great Light, and the final judgment is already done. The times of the end have arrived.
Those who will be incapable of lifting the serpent through the medullar canal will be unable to ascend with the life which returns towards the Absolute. Therefore, these souls will sink into the abyss; they will become demons."

Pe scurt, nu este absolut nicio diferenta intre dogma religioasa clasica si invatatura lui SAW, ambele afirma ca in cazul in care nu se urmeaza invatatura obligatorie, dogma, se va ajunge in iad, o diferenta fiind doar in modul de exprimare, destul de agresiv in ceea ce priveste dogma lui SAW; practicarea Marelui Arcan este vazuta de SAW ca singura cale catre asa zisa iluminare, in caz contrar se va ajunge in abis, iadul in viziunea sa, si ne vom transforma in demoni; SAW afirma ca majoritatea oamenilor vor ajunge astfel, iar in undeva in cartile sale chiar afirma ca numai cei 144.000 de alesi vor reusi. Dar asta s-a mai intamplat, dupa cum afirma: "În Anticul Pământ-Lună milioane de fiinţe umane s-au transformat şi din acest milioane numai câteva sute s-au ridicat la starea angelică. Marea majoritate a fiinţelor umane s-a pierdut. Marea majoritate s-a cufundat în abis ".

Pentru a fi sigur ca nu s-a inteles gresit ceea ce intelege SAW prin Suprema Cale, practicarea Marelui Arcan, vin cu urmatoarele citate: "In the name of truth, we declare that we will never commit the mistake of recommending sexual abstinence." "What is most grievous in this matter is that still in this day and age, not only monks but also many pseudo-occultists and pseudo-esotericists exist who are convinced that only with sexual abstinence the problem of their intimate Self-realization is resolved." In concluzie singura cale de "iluminare" este practicarea magiei sexuale, simpla abtinere de la "varsarea vasului lui Hermes" nu este indeajuns, numai practicarea fiind singura cale pentru a scapa de iad si pentru a nu deveni demoni, singura cale de evolutie. De la SAW primim si de cate ori trebuie practicata magia sexuala, "Nu trebuie practicată Magia Sexuală decat o singură dată pe zi. Niciodată mai mult de o dată pe zi. " (Casatoria Perfecta)

In sprijinul obligativitatii practicarii magiei sexuale SAW se foloseste de aspectele esoterice ale asa numitei Kundalini, forta sexuala ce a primit diferite nume in cadrul invataturii lui SAW, inclusiv ceea de Shakti, Divina Mama, Duh Sfant, forta care este vazuta ca cea mai puternica din intregul Univers, forta sexuala fiind "force with which God made the Universe" Aspectele esoterice ale energiei Kundalini sunt prezentate ceva mai pe larg in cartea Mysteries of the Fire, carte in care sunt amestecate in stilul-i caracteristic si interpretate dupa cum a crezut de cuviinta o multitudine de invataturi esoterice preluate din diferite surse. In aceeasi carte SAW afirma ca in urma practicarii se vor dezvolta puterile oculte "pentru a vedea, a auzi, a atinge şi a pipăi îngerii, Arhanghelii, Serafimii, Puterile, Virtuţile etc. " Desi Kundalini in viziunea sa este asemanatoare cu cea din invataturile orientale "moderne", totusi exista o diferenta majora, in sensul ca SAW recomanda pentru practica Kundalini o singura cale fata de invataturile orientale ce recomanda mai multe cai printre care meditatia si exercitiile de respiratie. SAW afirma "Noi practicăm Meditaţia Internă pentru a Ajunge la Extaz, însă ştim bine că Kundalini nu se trezeşte prin Meditaţie, căci Kundalini este Sexuală. Este fals să se afirme că se poate obţine trezirea lui Kundalini cu Meditaţia. Meditaţia este o tehnică pentru a primi informaţii. Meditaţia nu este o tehnică pentru a o trezi pe Kundalini. Pseudo-Ezoteriştii au făcut multe pagube cu ignoranţa lor." (Casatoria Perfecta) sau "Se înşală cei care cred că cu Filosofia sau cu tehnicile respiratorii ale Pranayamei pot fi salvaţi. Nimeni nu poate fi salvat dacă nu se Naşte şi nimeni nu se poate Naşte fără Sex". Dealtfel SAW, pseudo-rozacrucienii, pseudo-masonii si alte pseudo-organizatii ce au imbratisat aceasta viziune privesc iubirea ca fiind 100% sexuala.

Efectele fortei Kundalini sunt descrise de SAW astfel": "Pe măsură ce această puternică forţă activă înaintează, fiecare Chakră sau centru de putere, cum sunt cei ai ombilicului, ai inimii şi ai gâtului, se trezesc, persoana străluceşte de vitalitate, de putere şi de fericire" si aici va rog sa cautati si sa priviti fotografii cu SAW in a doua jumatate a vietii sale si veti vedea singuri daca teoria sa se confirma in ceea ce-l priveste. Tot SAW afirma faptul ca cei care practica magia sexuala vor avea viata lunga - "acquire the Elixir of Long Life" si ca nu vor mai muri - "death will be no more". (The Revolution of Beelzebub). Deasemenea spune "There are three conditions that are necessary in order to receive the Elixir of Long Life: Sexual magic, perfect sanctity, and to know how to consciously travel in the astral body. " Conform afirmatiilor sale el a indeplinit toate cele 3 conditii, dar totusi a trait doar 60 de ani.

SAW recomanda invocarea a diferite entitati: "Unicenicul trebuie să-l invoce pe Maestrul Parvati pentru ca el să-l ajute să-şi controleze organele sexuale în timpul practicii Magiei Sexuale. Însoţitorul trebuie s-o invoce pe Lakshmi pentru ca ea să-l înveţe să iasă în corp astral; este urgent de învăţat a călători într-o manieră conştientă şi pozitivă în corp astral. Maestrul trebuie să o invoce pe Saraswati pentru ca ea să-l ajute să-şi Cristifice mintea; aceste invocări se fac în timpul Magiei Sexuale", "Oricine practică Magia Sexuală trebuie să ceară focul. Rugaţi pe Gardienii Sfinxului, invocaţi-l pe Zeul Agni." (Casatoria Perfecta). Nu sunt singurii maestri pe care SAW ii recomanda a se invoca. Este putin spus cat de nepravazute si necunoscute pot fi efectele acestor invocatii. In plus in practicarea magiei sexuale se recomanda si intonarea de diferite mantre si rugaciuni; intonarea de vocale periodic este un alt exercitiu recomandat.

Magia sexuala si Kundalini sunt vazute peste tot in civilizaţiile stravechi Aztecă, Mayasa, Egipteană, Caldeeană si nu numai iar Marile Mistere antice sunt vazute deasemenea ca promotoare ale aceeasi invataturi. De fapt SAW vede magia sexuala in aproape orice, cu adevarat baza invataturilor sale. In folosul invataturii sale SAW se foloseste de o multitudine de citate din Biblie, Bhagavad Gita si alte scrieri spirituale pe care le interpreteaza si le rastalmaceste dupa cum crede de cuviinta.

Conform invataturii lui SAW ceea ce fac acum prin afirmatiile de mai sus este mai grav decat ceea ce au facut marii criminali de razboi: "Propagandiştii abjectelor falsuri care seamănă Spaima în legătură cu Kundalini sunt mai răi decât Criminalii de Război. Aceştia au comis crime împotriva Persoanelor fizice, dar Pseudoezoteriştii Semănători de Spaimă comit crime împotriva Sufletului." (Casatoria Perfecta). Nu am intentia de a induce frica, doar recomand o atitudine critica si obiectiva in adoptarea unei invataturi care acorda un rol atat de important folosirii energiei sexuale in unul dintre cele doua moduri in care poate fi folosita. Sau as putea fi foarte usor identificat drept un magician negru, SAW afirmand urmatoarele: "Magicienii Negri duc în prezent o Formidabilă Campanie cu scopul de a impune Falsa Cunoştinţă, în acest nou veac care este pe cale să înceapă. Ei vor Triumful Lojei Negre." (Casatoria Perfecta)

SAW sustine faptul ca Samsara, ciclul complet al roatei incarnarilor pentru un spirit, se realizeaza de 3000 de ori, iar in cursul unui ciclu au loc 108 incarnari, jumatate de evolutie si jumatate de involutie, asa numita transmigatie a spiritelor din spirit uman in animal, vegetal si la sfarsit in mineral pentru a se relua apoi in cadrul evolutiei procesul in sens invers. the laws of evolution and devolution work harmoniously and coordinately in all of nature. "It is indubitable that everything that goes up will eventually go down. Every ascent is followed by a descent. Therefore, it would be an absurdity to assume that the law of evolution is something different." (Yes There Is Hell Evil Karma). Dar tot SAW se contrazice singur si afirma, "The human Monad was an ant, a reptile, bird, and quadruped. It would be impossible for a human to be an ant, reptile, bird, or quadruped again. A human being has already gone through that course and cannot retrograde! The same applies to the ineffable beings of the world of the Ain Soph. Neither can they retrogress, nor return to the human state" (Logos Mantram Theurgy)

Conform invataturii sale, cei care nu practica magia sexuala vor deveni demoni "ei se scufundă în abis unde după milioane şi milioane de ani se vor dezintegra în mod lent până se vor transforma în pulbere cosmică: aceasta este a Doua Moarte" (Casatoria Perfecta). In cartea Yes There Is Hell Evil Karma, SAW afirma urmatoarele: "Whoever definitely fails, whoever does not know how to take advantage of the countless opportunities which these 3000 periods furnish us, onfer upon us, will remain excluded from mastery forever. In the latter case that immortal spark that all of us carry within, the sublime monad gathers up its essence, that is, its spiritual principles, it absorbs them into itself and it then submerges into teh universal spirit of life forever." Deci, la sfarsitul celor 3000 de Samsare spiritele nerealizate vor pierde definitiv orice sansa de evolutie, se vor dezintegra dupa ce vor fi trecut prin iad si vor fi pentru eternitate, in Absolut, dar in slujba marilor spiritele ale Universului. Daca calculam numarul total de incarnari conform invataturii sale obtinem 324.000, dar tot SAW se contrazice singur si afirma "One arrives at Nirvana through millions of births and deaths, but is also reached by means of a shorter path, the path of "initiation" The Initiate reaches Nirvana in one single life if he so wants it. " (Zodiacal Course). Eliberarea intr-o singura viata, ce alt impuls ar putea fi mai puternic decat acesta promisiune, promisiune ce exprima orice, numai intelepciune nu.

SAW a avut 5 copii iar o intrebare normala ce se naste ar fi cum se explica acest fapt cu invatatura sa; nu este niciun mister, este doar o alta "invatatura" a lui SAW, invatatura ce poarta numele de Kriyashakti, mai exact sistemul de reproducere prin Kriya-shakti (activitatea energiei Kundalini). Voi face o prezentare ceva mai pe larg a acestei invataturi, importanta prin faptul ca reprezinta pentru SAW portita de justificare si mai ales pentru faptul ca este reprezentativa pentru modul in care SAW isi sustine invatatura.

Prezentarea ei este legata de asa numita epoca Lemuriana si de caderea din Eden asa cum este vazuta de SAW. In cartea "Dissolving The I" SAW afirma "vechile tradiţii spun că în acea epocă au venit pe Pământ anumiţi Indivizi Sacri într-o astronavă cosmică" indivizi sacri ce de fapt aveau "corpuri de carne şi oase" si constituiau Comisia Sacra, iar membri principali ai comisiei erau arhanghelul Sakaky si ingerul Loisos, rolul comisiei a fost de a ajuta oamenii din epoca lemuriana in evolutie, ajutor ce s-a si concretizat prin crearea organului Kundartiguador; astfel "umanitatea lemuriană a dobândit o iluzie pe care nu o avea asupra vieţii şi s-au evitat acele sinucideri colective" si in plus s-a obţinut si stabilitatea scoarţei geologice, oricare ar fi fost legatura dintre ele.

Dupa ceva mai mult "timp", "probabil secole", comisia s-a intors, de data asta "condusa de arhiserafimul Sevohtartra, căci arhanghelul Sakaky se transformase într-unul din cei patru Tetrasusţinători ai Universului", si s-a hotarat eliminarea organului Kundartiguador deoarece nu mai era nevoie de el; operatiunea de eliminarea a fost realizata, probabil singur, de ingerul Loisos. Dar, datorita unor "greşeli de calcul matematic" eliminarea a fost realizata prea tarziu pentru omenire. Aici SAW vine cu o gramada de afirmatii care se vor esoterice, dar nu sunt decat produsul propriu sau probabil al asa ziselor vechi traditii si nu le voi descrie aici. Pe scurt, a aparut subconstientul iar "egoul a luat proporţii gigantice" iar singura cale de eliberare, de dizolvare a egoului este iarasi, bineinteles, magia sexuala. Un lucru de notat este faptul ca desi organul Kundartiguador a fost eliminat, totusi se afirma ca se formeaza si in prezent, pentru cei cei "varsa vasul lui Hermes".

Astfel, lemurienii ce traiau in Eden ("Eden înseamnă Voluptate. Edenul este chiar sexul şi întreaga Geneză biblică este o operă de alchimie, n-are nimic istoric" - cuvintele avatarului) practicau sistemul de reproducere prin Kriyashakti, sistem sacru in care prin "puterea voinţei şi a gandului" un "spermatozoid matur scăpa pentru a face fecundă o matrice". Observam faptul ca totusi SAW a apelat la notiuni ce tin de corpul fizic, dar la cat de orbi sunt adeptii invataturii sale putea foarte bine sa afirme ca reproducerea se face doar prin puterea gandului si a imaginatiei condusa de vointa si de ratiune, sigur nu ar fi fost nicio problema in a se accepta si aceasta explicatie. Orgasmul in timpului actului sexual este ò functie naturala a corpului uman si ar trebui evitat potrivit lui SAW. Nu este semn de intelepciune sa acuzi Natura. Problema nu ar trebui sa fie faptul ca se realizeaza orgasmul, ci faptul ca se abuzeaza de aceasta functie a corpului uman, si nu este singurul abuz al omului in prezent, atat legat de instrumentele corpului fizic cat si de cele subtile. Trecand peste faptul ca din punct de vedere anatomic este imposibil ceea ce afirma SAW privitor la reproducerea prin Kriyashakti, mai trebuie subliniat si neadevarul pe care-l afirma referitor la faptul ca omul prezent trebuie sa se intoarca si sa foloseasca, ca singura cale de evolutie spirituala, sistemul de reproducere ce a fost acum cateva milioane de ani in epoca Lemuriana. In cadrul evolutiei pamantului se realizeaza atat evolutia spiritului cat si a formei (corpul "fizic") iar sistemul de reproducere din epoca Lemuriana a fost potrivit pentru corpul fizic (si corpurile subtile) ale acelei perioade, folosirea a exact a aceluiasi sistem de reproducere nu mai este posibila datorita faptului ca nu mai sunt prezente exact aceleasi conditii.

Aici fac o mica paranteza pentru a mentiona faptul ca termenul de Kriyashakti nu a fost folosit prima data de SAW, el a fost folosit de Helena Petrovna Blavatsky in "The Secret Doctrine" cu ceva ani inainte, dar este folosit cu un inteles complet diferit, in sensul de puterea gandului de a produce efecte exterioare prin intermediul vointei. Prin Kriyashakti a avut loc crearea realizata de Lorzii Intelepciunii (Lords of Wisdom, Sons of Wisdom), entitati spirituale superioare (ingeri, "demi-gods") cu rol specific in evolutia umanitatii, a fiintelor numite "sons of will and yoga" in epoca lemuriana, cand "omul" inca era o fiinta hermafrodita iar despartirea intre sexe inca nu era realizata, creatie (nastere) ce in niciun caz nu poate fi pusa in practica de oamenii timpurilor noastre.

Dar sa revenim la povestea noastra. Intamplator, sau nu, in epoca lemuriana traiau sacerdoti care erau in acelasi timp si razboinici; unul dintre ei era luptător magnific ce "folosea întotdeauna spadă de aur, iar scutul, coiful şi zalele sale şi toată haina sa militară,în general, era din aur ", numele sau era Jahve, „geniu al răului” si „inger căzut". El a fost primul care a comis "crima de a vărsa Vasul lui Hermes", el este cauza pentru care atmosfera s-a supraincarcat cu "puterea luciferica". Si astfel, într-o anumită noapte, anumiti lemurieni, fascinaţi de această ciudată Putere Luciferică, au decis să realizeze actul sexual în afara templului, actul sexual realizandu-se pina atunci numai in cadrul templului; dimineata acesti lemurieni s-au prezentat la templu de unde au fost goniti de un zeu al justitiei. "Este evident că acest eveniment s-a repetat în toate colţurile imensului continent" si a avut loc astfel ceea ce SAW numeste gonirea din Eden, caderea din Eden. Acesta este modul in care SAW isi prezinta majoritatea invataturilor sale. Pentru cei care vor cauta, povestirea aceasta este cuprinsa de fapt intr-o brosura Originea eului, dar fragmentele povestite aici sunt luate din cartile Dissolving The I si The Gnostic Magic of the Runes.

Magia sexuala, " maithuna", este principala invatatura ce este prezentata de SAW, niciuna din celelalte invataturi ale sale nu se ridica la importanta vitala a acesteia. Celelalte invataturi ale sale, asa cum am mai spus, sunt extrem de variate. In prezentarea acestor invataturi mandria si increderea exagerata de sine insotesc, deobicei, afirmatiile sale, in special atunci cand se vrea a se sublinia superioritatea invataturii sale, singura cale dealtfel si faptul ca el si numai el este singurul avatar. Oricat s-ar vrea a se evidentia de catre unele organizatii gnostice faptul ca SAW afirma ca este numai un mesager, si nicidecum un avatar, nenumarate sunt afirmatile sale care contrazic acest lucru.

Privitor la ideea de avatar SAW afirma: "Be careful of so many false avatars who appear during these times. Be careful of impostors", "many of them declare themselves prophets and avatars, they found spiritualist schools; they are endowed with brilliant intellects", "they all want to be great avatars and great Masters", "we do not accept nobility titles, nor high-sounding titles such as doctor, lawyer, guru, Master, elder brother, avatar, etc. among us". SAW afirma nu s-a autodeclarat avatar in acest sens, explicatia lui este faptul ca s-a autodeclarat de fapt doar un mesager "A messenger or avatar, in the most complete sense of the word, is a courier, a man who delivers a message, a servant or maid of the Great Work. So, the word avatar must not fall into misinterpretations". Dar tot el este cel care afirma:

"Eu, Aun Weor, am primit strălucitorul Dragon de Inţelepciune, numit Samael, Logos al Planetei Marte. Eu sunt Avatarul Kalki al noii Ere a Varsatorului. Eu sunt Cristosul Cosmic al Varsatorului. Eu sunt Iniţiatorul Noii Ere. Eu sunt Samael, Geniul planetei Marte." (The Mysteries of Fire)

"I, Samael Aun Weor, the Master of the Egyptian Mysteries, am the Great Avatar of Aquarius, the Initiator of the New Era, the Master of Strength. " (Occult Medicine And Practical Magic) .

"I, Samael Aun Weor, the authentic and legitimate Avatar of the new Age of Aquarius" (The Initiatic Path in the Arcana of Tarot and Kabbalah). Asociatiile de cuvinte "Great Avatar of Aquarius" si "Initiator of the New Era" se gasesc in majoritatea cartilor sale de nenumarate ori.

" “I Am” the avatar of Aquarius. “I Am the living bread which came down from heaven: if any man eat of this bread, he shall live for ever: and the bread that I will give is my flesh, which I will give for the life of the world.” I Am the initiator of the new era; “I am Alpha and Omega, the beginning and the ending.” I am the energy that throbs in each atom and in each sun; “I am the light of the world: he that followeth me shall not walk in darkness, but shall have the light of life.” I am the strength of all strength, and in me all strength is reflected. I Am who I Am." (The Greater Mysteries)

"Gnostic brothers and sisters of the Earth! Let it be known that I am Samael Aun Weor. I am your Avatar, and I am your Maitreya Buddha. I have descended from the superior worlds to assist you. I am with you. "(lecture in Guadalajara, 1975)

"I received commands from the Lords of Karma in order to lock Javhe and all of the black magicians within the abyss. This task was certainly overwhelming for me, yet I felt omnipotent because after submitting me to the tremendous ordeals of the Initiation, the Venerable Masters delivered to me the sword of justice and a white horse. Thus, the greatest honor granted to a human being, which is to “judge” and to initiate the age of Aquarius, was given to me. A band was placed on my thigh which states in symbolic letters: “King of Kings, and Lord of Lords.” This was done in order to fulfill the sixteenth verse from the nineteenth chapter, which states: “And he hat on his vesture and on his thigh a name written, KING OF KINGS, AND LORD OF LORDS.” (Revelation 19: 16). " (The Revolution of Beelzebub). Aici SAW se declara insusi Mesia, Christos, Logosul Solar, partea din Biblie (Apocalipsa 19) fiind urmatoarea:

11. Apoi am vazut cerul deschis, si iata ca s-a aratat un cal alb! Cel ce statea pe el se cheama "Cel credincios - si "Cel adevarat", si El judeca si Se lupta cu dreptate.
12. Ochii Lui erau ca para focului; capul il avea incununat cu multe cununi imparatesti si purta un nume scris pe care nimeni nu-l stie, decat numai El singur.
13. Era imbracat cu o haina inmuiata in sange. Numele Lui este: "Cuvantul lui Dumnezeu."
14. Ostile din cer Il urmau calare pe cai albi, imbracate cu in subtire, alb si curat.
15. Din gura Lui iesea o sabie ascutita, ca sa loveasca neamurile cu ea, pe care le va carmui cu un toiag de fier. Si va calca cu picioarele teascul vinului maniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu.
16. Pe haina si pe coapsa avea scris numele acesta: "Imparatul imparatilor si Domnul domnilor."

Dar tot SAW afirma in Logos Mantram Theurgy, "All who say: I am a Great Master, I am a Great Initiate, I possess Great powers, I am the reincarnation of the genie. Such and such a hero, even when he really is one, should know that he is a Prince of this world, his Satan is the one that glorifies himself about all these things."Aceeasi modestie si in Zodiacal Course, "I have never said that my physycal person is occupied in confining the perverse solus in the abyss. This would be out of tone, since i am a man like any other: God is the only one who has those powers.", si apoi continua in stilul obisnut" Marvels of that natura are only done by "Atman", the great Universal Spirit of life", "These marvels have only been done by my internal God, my "Purusa", my "Superior Being", my Inner-Self, my Internal Master, my Monad, my Internal Angel, before whom I have to kneel, because he is Atman, the Ineffable. This can also be done by the Internal God of any of thee, because "Atman" is the Omnipotent and the Ineffable."

Legat de Tatal, asa cum este inteles de SAW, voi mai prezenta urmatoarele afirmatii:

"The Ancient of the Days is original in each man, and He is the Father; there are as many Fathers in Heaven as there are men on earth. The Ancient of the Days is the occult of the occult, the mercy of mercies, the kindness of kindnesses, the root of our Being, the “great wind.” (The Greater Mysteries)

"Every man has his "Inner Being", and every "Inner Being" has its father who engendered it; that is, our father who is in heaven." (Zodiacal Course)

"In acele clipe de nedescris, Bătranul Zilelor, Tatăl meu care se află in secret, Bunătatea Bunătăţilor, Ocultul Ocultului, Mila Milelor, Ketherul Kabalei Ebraice, străluci in interiorul meu, se cristaliză definitiv in intreaga prezenţă a Fiinţei mele." (Cei trei munti)

Asemenea afirmatii, ce nu sunt singurele in invataturile sale, combina adevarul cu minciuna si reprezinta prin ideile exprimate cea mai inalta forma de deceptie inoculata adeptilor sai. Pentru cei care vor sa afle la ce anume se refera SAW, sa cerceteze mai intai ce reprezinta Ketherul in cabala.

Desi adeptii lui SAW refuza sa vada, din cauza indoctrinarii, datorita faptului ca singura lor sursa este invatatura lui SAW, nu intamplator sunt cautati cei care sunt la primul contact cu invataturile esoterice de orice fel, SAW a copiat, mai mult sau mai putin, idei apartinand altor autori, fiind foarte putine cazurile cand a avut bunul simt sa precieze sursa, si acest lucru se poate verifica foarte usor comparand efectiv textele cartilor sale. In acest sens exemplele sunt destule, cei care cauta vor gasi negresit. SAW intelege sa precizeze sursa doar atunci unde efectiv citeaza exact paragrafe intregi si chiar pagini cum este cazul la inceputul cartii Secret Doctrine Of Anahuac unde citeaza 3 pagini din Mario Roso de Luna dar inainte de aceasta spune " As I do not wish to take credit for other people's work, these paragraphs are quoted ". Principalul argument al adeptilor lui SAW in a-l apara este faptul ca nu este plagiat din simplul motiv ca, cunoasterea nu apartine unui om ci intregii umanitati. In acest sens voi prezenta urmatoarele idei copiate din Ouspensky P.D. - Tertium Organum si ramane sa hotarati singuri, in urma cercetarii, daca este sau nu plagiat:

"A point in movement leaves a trace: this is the line. Line in movement leaves a trace: this is the surface. A surface in movement is converted into a solid" (SAW - Book of the dead) copiat din "We know that our geometry regards a line as the trace of the movement of a point; a surface, as the trace of the movement of a line; and a solid as the trace of the movement of a surface. " (Ouspensky - Tertium Organum)

"In his “Critique of Pure Reason “, Emmanuel Kant showed us the path of a transcendental logic. Before Bacon and the famous Aristotle, in the archaic scriptures of the sacred land of the Vedas, formulae for a superior logic were already given. These formulae were written in very ancient books." (SAW - The Perfect Matrimony) copiat din "In his Critique of Pure Reason Kant proved the possibility of a transcendental logic. Before Bacon and before Aristotle, in ancient Indian scriptures there were given formulae of that higher logic which unlocked the doors of the mysteries. But the meaning of these formulae was soon lost. They were preserved in ancient books" (Ouspensky - Tertium Organum)

Si in continuare tot in The Perfect Matrimony SAW afirma: "This is intuitive logic, the logic of ecstasy, the logic of the infinite. This logic existed long before deductive or inductive logic were formulated. " ceea ce Ouspensky afirma peste un paragraf: "Higher logic existed before deductive and inductive logic was ever formulated. Higher logic may be called intuitive logic, the logic of infinity, the logic of ecstasy. "

Prima parte a povestii pe care v-am prezentat-o mai sus privitoare la asa zisul sistem de reproducere Kriyashakti si la caderea din Eden este copiata din cartea lui Gurdjieff - Beelzebub's Tales to His Grandson (1940), capitolul 10; aici intalnim celebra comisie sacra, pe arhanghelul Sakaki si pe ingerul Looisos, si celebrul organ Kundartiguador, Kundabuffer in povestea lui Beelzebub, care este doar un cuvant inventat de Gurdjieff, care se vrea o alegorie pentru ego, si nu o alegorie pentru opusul lui Kundalini asa cum il intelege SAW. Adeptii lui SAW afirma ca povestea si personajele, si in general afirmatiile din invataturile avatarului, sunt comune datorita faptului ca reprezinta adevarul pe care oricine il poate afla prin accesarea asa numitei cronici Akashe; Gurdjieff a preluat povestea din calatoriile sale prin Orient iar SAW a accesat direct cronica Akasha, si bineinteles l-a mai si corectat pe Gurdjieff. Aici adeptii isi contrazic avatarul care el insusi afirma "vechile tradiţii spun", in cazul nostru "vechile traditii" fiind povestea lui Gurdjieff, dovada fiind folosirea, in unele locuri, a exact a acelorasi cuvinte. Probabil tot in cronica Akasha a citit SAW si celelate idei din opera lui Ouspensky, copiate aproape identic.

SAW a preluat atat de mult de la Gurdjieff, incat si in a sa autobiografie a dedicat un intreg capitol (cap. 20), unei invataturi numita "Secretul Abisului", o pretinsa experienta esoterica personala, al carei fundament este o lege, copiata exact, asa cum a fost emisa de un personaj imaginar din aceeasi poveste a lui Gurdjieff - Beelzebub's Tales to His Grandson (1940), si anume in capitolul 4 "The law of falling", legea cosmica a caderii emisa de personajul Sfantul Venoma, un Maestru in viziunea lui SAW.

"Ascensiunea extraordinară a Primului Şarpe de Lumină spre interior şi in sus, dealungul Canalului Medular Spinal al Corpului Fizic, mi-a permis să cunosc Secretul Abisului. Fundamentul acestui secret se află in Legea Căderii, aşa cum a fost formulată de Sfantul Venoma. Iată formularea pe care menţionatul Maestru a dat-o acestei Legi Cosmice descoperită de el" (Cei trei munti). Si apoi vine celebra lege, de data asta cu ghilimelele de rigoare.

Dar SAW in mandria sa, dupa ce a plagiat si s-a inspirat din scrierile a mai multi autori vine si afirma urmatoarele:

"The greater part of occultist writers write about what they have read; they repeat the theories of others like parrots. They speak about what they do not know. They say what they do not know. They explain things that they have never experienced. They are filled with intellectual pride."(Mysteries of Fire)

"Mistaken are all those who think that the nonsensical practices of Theosophy, the Rosicrucian Order, or Spiritism are necessary in order to be a Gnostic. Let all “Tyrians and Trojans” know that there are no abnormal people in our church. Thus, whosoever wants to be a Gnostic has to live a sane and equilibrated life." (Occult Medicine And Practical Magic)

"All the lords of the "Lodges" or spiritualist schools are jealous of their "lecture halls" of parrots and have declared war against me" (Zodiacal Course)

"All the symbolical narrations of spiritualis books, when they talk to us about "Initiation", are totally allegorical, because never ever has anyone, before me, removed the veil of the seven degrees of the power of fire" (Zodiacal Course)

"I dare to affirm that all the books which have been written in the world on theosophism, rosicrucianism, spiritualism, etc., are completely antiquated for the new Aquarian Age, and therefore they should be revised to extract from them only what is essential. " (The Seven Words)

"The spiritualist brothers are vipers among bouquets of flowers; they are worse than being profane." (The Greater Mysteries)

"I have clairvoyantly penetrated into the epoch of Saturn... I do not see anything vague or vaporous here, as Besant, Leadbeater, Heindel, and Steiner asserted. What of their powers? What of their knowledge? Why did they speak to me of vague things when everything that I see here is concrete and exact?"... "Max Heindel and Rudolf Steiner affirm in their books that all of humanity will be saved. This is due to the ignorance of these authors. " ... "Yet, all of the Rosicrucian schools, which are presently known in this physical world, are false ever since such schools fell into the hands of Javhe. " (The Revolution of Beelzebub)

"Children of Aquarius, let me now narrate for you what the "spiritualists" of the twentieth century were: They were a horde of pseudo-sapients who disputed amongst themselves for the most abject and abominable supremacy that has been known in the history the world. Daily they were founding “new schools” where they were making the most flattering promises, which at heart did not have any objective other than the coin purses of the people. Rojistas, Theosophists, Rosicrucians, Spiritualists, Chenrezists, tented dunce cap people (and similar yuppies in each country), with an infinite variety of aromas and shades, were joined in a terrible fight for supremacy, within the most aggravated, never before known competition for the merchandise of souls. Everywhere, innumerable imposters, false masters, and even "Avatars" were constantly appearing. All of them were assuming the most varied pietistic poses and pronouncing the most eloquent lectures, which hundreds of crazed, frenzied dimwits applauded. This was what the spiritualists of the twentieth century were. " (Secret Notes of a Guru)

"Max Heindel and Rudolf Steiner affirm in their books that all of humanity will be saved. This is due to the ignorance of these authors. " (The Revolution of Beelzebub)

Dar tot SAW afirma in ceea ce-l priveste pe Rudolf Steiner: "Dr. Steiner knew the Christic Mysteries. This is why he did not allow himself to be confused. Steiner was Gnostic", "The clairvoyant Steiner had a vast intellectual culture; this is why he did not fall into that mistake. Steiner was a true Rosicrucian Gnostic." (Fundamental Notions of Endocrinology & Criminology). Aici nu pot decat sa fiu de acord cu SAW.

Un aspect esential al oricarei invataturi cu adevarat esoterice este abordarea si prezentarea asa numitei parti intunecate a existentei; invataturile sale ocolesc in general aceasta parte, fiind abordata pe alocuri, singura carte care abordeaza ceva mai serios aceste aspecte, in stilu-i caracteristic, fiind "The Revolution of Beelzebub". In aceasta carte SAW ne prezinta modul prin care a reusit cu succes cea mai mare sarcina din Cosmos, si anume aceea de a-l convinge pe Beelzebub, printul intunericului, sa paraseasca Loja Neagra pentru Loja Alba. Astfel convertit, Beelzebub, s-a inscris la un birou karmic ca sa primeasca un corp fizic, si desi Julio Medina (VM Gargha Kuichines) a oferit in acest sens corpul fizic al sotiei sale inca in viata, din motive de sanatate nu a fost posibil, astfel incat Beelzebub s-a incarnat pina la urma intr-o femeie in Franta. Acesta a fost doar inceputul, si alti celebri pioni ai lojei negre au trecut apoi de bunavoie de partea lojii albe. Astfel intarita Loja Alba, la un moment dat i-a sunat ceasul si lui Jahve, cel vinovat de caderea umanitatii din Eden, a fost luat prin surprindere, inconjurat si inchis in cele din urma in iadul lunii negre; inalti conducatori ai lojei negre au fost inchisi odata cu Jahve, inclusiv Arihman; dar Loja Neagra inca exista iar umanitatea este in continuare pierduta fiind judecata si condamnata. Referitor la pretinsa dezvaluire a partii intunecate mai mentionez un singur aspect: singurul criteriu de identificare a celor care ar face parte din Loja Neagra este dat in fragmentul urmator din Casatoria Perfecta: "Discipolului care vrea o cheie, un mijloc ca să descopere aceste personaje ale umbrei, noi i-o dăm cu cea mai mare plăcere. Vorbiţi-i persoanei pe care doriţi s-o încercaţi despre Magia Sexuală Albă, fără emitere de Sămânţă. Menţionaţi-i Castitatea Ştiinţifică; spuneţi-i că voi nu vă răspândiţi niciodată sămânţă. Puteţi fi siguri că dacă persoana suspectă este în realitate un Magician Negru, ea va încerca prin toate mijloacele să vă convingă că Magia Sexuală este periculoasă pentru sănătate, că ea este nefastă din toate punctele de vedere şi vă va da sugestia de a vă răspândi sămânţa". Bineinteles, iarasi numai magia sexuala.

"Adeptus" si "Imitatus" si sunt doi termeni folositi de SAW in a-i caracteriza pe adevaratii adepti si pe pseudo-adepti. In auto-biografia sa gasim doua cazuri in care a avut ocazia sa-si demontreze calitatile de magician, de adevarat adept. In primul caz, un incendiu, dupa ce s-a deplasat fizic aproape de foc, s-a concentrat asupra Intimului sau (Samael, Logosul ..) pe care l-a implorat sa-l invoce pe Agni, zeul focului, iar cand acesta a aparut, bineinteles, iarasi a apelat tot la rugaminte, in numele Caritatii Universale, pentru a imprastia incendiul; "in mod evident"zeul focului a considerat "justa si perfecta" cererea lui SAW si operatiunea magica a fost incununata cu succes. Acelasi succes, si aceeasi metoda a fost folosita cu o alta ocazie, de data asta rugamintea a fost adresata zeului aerului, Paralda.

(continuare)


Last edited by ⊙ on Wed Apr 03, 2013 9:26 am; edited 3 times in total

_________________
Omnia ab Uno
⊙

Posts : 46
Join date : 2012-08-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Samael Aun Weor & pseudo-spiritualitatea

Post by  on Wed Apr 03, 2013 9:06 am

(continuare)

Nenumarate dintre invataturile si afirmatiile sale sunt prezentate fara nici cea mai mica explicatie, ce nu de putine ori se si contrazic, lucru explicat si de data asta de catre adeptii lui SAW prin faptul ca asemenea invataturi si afirmatii au fost lasate intentionat de SAW necorectate pentru a-l pune la incercare pe cel care cauta adevarul.

De pilda, in privinta cancerului, in aceeasi auto-biografie, SAW afirma cu mandrie urmatoarele: "In numele Adevărului vreau să las scris in această carte următorul enunţ: „S-a descoperit deja remediul infailibil impotriva temutului Cancer şi acesta se află in Şarpele cu clopoţei!”" Remediul consta in administrarea la fiecare ora a unei capsule ce este umpluta cu carne de sarpe cu clopotei, macinata pina ce a devenit praf fin, cu eliminarea completa a oricarui alt tratament. Mai mult ca sigur ca nu sunt putini adeptii lui SAW ce au pus in aplicare aceasta reteta, cuvintele introductive "In numele Adevarului" avand un efect si imbold pe masura, si mai mult ca sigur ca toti atatia au si murit. Mai sunt si alte retete de vindecare a cancerului, de data asta la inceputul misiunii sale, in anul 1952, in cartea Occult Medicine And Practical Magic, acestea constau in tratamentul diferite cu doua plante, Aranto si Ojaransin, precum si un tratament cu o bautura mixt formata din rom, un fruct, o planta si lamaie, bautura care in momentul administrarii este obligatorie intonarea mantrei "Rotando". De notat faptul ca aceasta ultima reteta a fost lui SAW de catre Marea Loja Alba pentru vindecarea umanitatii. Probabil SAW si Marea Loja Alba au uitat faptul ca orice medicament aplicat fizic influenteaza numai efectul si nu cauza bolii, iar cancerul este o boala a sangelui, desi stiinta oficiala recunoaste cancerul sangelui ca un caz specific doar. SAW a murit de cancer in anul 1977, acelasi SAW care afirma in Occult Medicine And Practical Magic urmatoarele: "by all means cancer is the karma of fornication", "cancer is the result of fornication", adica al ejacularii in cadrul actului sexual. Nici retetele sale si nici Kundalini, Divina Mama, nu l-au ajutat sa nu paraseasca viata fizica si sa-si pastreze corpul asa cum a afirmat nu o singura data; in schimb in ultima parte a vietii a afirmat ca este necesar sa moara pentru a invia, familia sa si discipolii sai chiar asteptand, dupa moartea sa, cateva zile aceasta inviere. Varianta aceasta cazand, dupa moartea sa au aparut mai multi discipoli care au afirmat ca reprezinta reincarnarea lui SAW.

Tot legat de inviere SAW afirma in The Perfect Matrimony "Cel care renunţă la Nirvana din dragoste pentru omenire işi va putea păstra corpul fizic timp de milioane de ani. Fără Inviere, Adeptul s-ar vedea in necesitatea de a schimba continuu corpul. In mod evident, acesta ar fi un inconvenient. Graţie Invierii, Adeptul nu are nevoie să-şi schimbe corpul; el işi poate păstra vehiculul fizic timp de milioane de ani" si "In timp şi spaţiu, Maestrul Inviat poate trăi cu corpul său inviat pe o altă planetă. Este unul din Marile Avantaje ale Invierii." sau "All these adepts travel through the superior dimensions of space with their physical bodies." Orice, numai adevarul nu exprima aceste afirmatii.

Alte asemenea afirmatii pe care le voi enumera doar:

"Marele Maestru Isus este acum în vestul Statelor Unite. Marele Maestru circulă pe străzi şi drumuri, anonim şi necunoscut, el trăieşte ca oricare alt cetăţean şi nimeni nu-l cunoaşte ",
"Isus a fost Fiul unui Soldat Roman şi al unei Femei",
"Cristos este o Substanţă Cosmică care este prezentă în tot Spaţiul Infinit", dar ca sa fiu drept, tot el afirma, nu de putine ori, "Christ is the Solar Logos, perfect Multiple Unity",
Mantra "Aum mani padme hum" se pronunta "Om masi padme yom" si inseamna "Oh my God in me"
Mantra "Open Sesame" poate fi folosita in vindecare, "it is an authentic mantra", "one commands the organ so that the healing vital energy enters you, then enters the force of the Holy Spirit and it is clear that it is healed with the force of the Third logos, but one has to do it with much faith, and faith and faith." (The Exercises Of Lamasery)

Intonarea mantrelor "faraon" si "taire" va avea cu siguranta, ca rezultat final, iesirea din corp si realizarea calatoriilor astrale, doar insusi Iisus Christos le-a folosit in acelasi scop: "Our adorable Savior fo the World, Jesus the Christ, used this mysterious Clue not revealed until now by us, when He studied in the Pyramids of Kephren" (Logos Mantram Theurgy)

Afirmatiile sale privind faptul ca reintoarcerea si reincarnarea sunt notiuni diferite, si nu toti oamenii au sufletul incarnat.

Un alt element important privind spiritualitatea, la care SAW se contrazice singur, este necesitatea de a urma, sau nu, maestri spirituali. Astfel SAW afirma "Be careful of false prophets. Do not accept external Masters in the physical plane. Learn to leave in the astral body and when you are skillful in the astral, choose an authentic Master of Great Mysteries of the White Brotherhood and consecrate to him, he most absolute devotion and the most profound respect" (Zodiacal Course) dar si "We need teachers, instructors or spiritual guides, government authorities, parents, etc., who are fully self-conscious. Only in this manner can we truly create a better world. It is stupid to say that teachers and spiritual guides are not necessary. " (Fundamental Education)

O caracteristica importanta a invataturii lui SAW este modul in care este prezentata umanitatea. "The human evolution has failed. Almost all of the human beings who presently live upon the face of the Earth have already received the mark of the beast upon their foreheads. They are demons. The billions of souls who are presently incarnated are demon souls, perverse souls. Only a handful of souls were saved.", "The Gods judged the Great Whore” (Humanity) with the number 6. Thus, they considered her unworthy. The sentence from the Gods was: To the abyss! To the abyss! To the abyss! "(The Revolution of Beelzebub). Umanitatea este vazuta ca "worms in the mud", "pig ignorant", "dirty water", "generation of vipers","evil race", "race unclean".

Aceasta imagine cazuta a umanitatii este prezentata in combinatie cu ideea de timpuri apocaliptice, sfarsitul timpurilor, sau mai exact al unei ere si inceputul alteia, scenariu de sfarsit din care nu lipsesc planeta Niburu, Hercolubus in invataturile lui SAW ("Hercolubus is already within sight of the telescopes. The one who does not want to see, does not see"), schimbarea polilor, cutremure, razboaie atomice, etc. In acest scenariu rolul lui SAW a fost acela de a crea o "Armata Mondiala a Salvarii" exact cum a mai facut in Atlantida. Astfel, "Just as in Atlantis formed a select people, so we are now forming a select people. I want to emphatically refer to the Salvation Army World. Moments before the disaster, we will draw from the smoke and flames to those who have worked on themselves. We, the Brothers, touch us take the people selected to live in a place chosen, until the earth is again able to be inhabited. From the depths of the seas and new lands arise when a double rainbow shines in the sky, a sign of a new covenant between God and men, take the people selected to inhabit new lands and new heavens".

Referitor la evolutia celor alesi in timpul Marelui Cataclism si dupa, SAW afirma o data ca cei alesi vor reprezenta nucleul de baza al celei de-a 6-a rase umane si vor ramane pe pamant:

"Therefore, it is necessary to create an army of people of good will before the great catastrophe, and to take them to a safe place. I know where that place is; however if I reveal it, I will create an obstacle to the Great Work of the Father.
Nothing [catastrophic] will happen in that place. All of those who are worthy will be taken to that place, those who indeed will be psychologically working on themselves. On the precise day, hour, and exact moment, those people will be notified where they must go. And there, all of us will gather together and contemplate the battle between the fire and the water that will last for two centuries, as it was in Lemuria and Atlantis
After the two hundred years pass, new lands will emerge from deep within the sea; thus, that select group will be guided there, and will convert themselves into the basic nucleus for the creation of the sixth great Root Race." (lectura Guadalajara, 1975),

dar tot el se contrazice singur in ceva atat de vital ca viitorul celor alesi si afirma ca vor trai pe o alta planeta:

"Millions of flying cosmic ships that are occupied by other planetary humanities are watching us. The day of this tremendous cataclysm is approaching and humanities of other planets are watching us! Many cosmic ships will come to the planet Earth. Other planetary humanities are watching us; they know about the terrible time in which we live. The just will be secretly helped before the final doom (the great cataclysm). They will be transported like Elias in a chariot of fire. They will live on another planet. While the mountains will fly in the air broken into pieces, into dust, the Earth will vomit fire and water. The Earth will become a mass of fire and water. " (Message Of Aquarius). Un element de notat este faptul ca OZN-uri sunt "flying ships, and that the instructors of Aquarius will come in them".

Desi SAW, cel care s-a auto-intitulat avatar, afirma, "ín realitate, toate Şcolile Mistice şi toate Mişcările Spirituale sunt pline de Pseudo-Clarvăzători ce se hrănesc cu himere, care fac mai mult rău decât bine. Ei se împopoţionează singuri cu titlul de Maeştri. Reîncarnările faimoase abundă printre ei: noi cunoaştem mai mult de o duzină de Ioan Botezători, mai multe Maria Magdalena etc.", nu putem sa nu observam multitudinea de maestri venerabili care s-au nascut in organizatiile sale. Lista lor este lunga, lucru oarecum normal, datorita raspandirii pe intreg globul a diferite organizatii ce adera intr-o forma sau alta la invataturile sale, sau sunt doar fosti discipoli ce si-au creat propria scoala. Dar mai intai sa incepem cu organizatiile create de insusi SAW.

Astfel, SAW a pus bazele asa numitei miscari gnostice moderne, numita de unii neo-gnosticism, prin crearea a 5 organizatii, si anume: 1) The Universal Christian Gnostic Movement (MGCU) 2) The Gnostic Association of Cultural and Anthropological Studies (AGEACAC) 3) The Institute of Universal Charity (ICU) 4) The Universal Christian Gnostic Church (IGCU) 5) Latin American Christian Socialist Workers Party (POSCLA). POSCLA era nici mai mult nici mai putin decat un partid politic, care nu a avut succesul scontat; partidul a fost creat si in Mexic, sub numele de Mexican Christian Socialist Workers Party (POSCM). Atat din timpul vietii sale, cat mai ales dupa moartea sa, cand au aparut diviziunile si schismele, astfel incat s-au nascut o multitudine de scoli, ramuri ale aceleasi invataturi, fiecare cu propriul sau venerabil maestru. Voi enumera pe scurt doar principalele organizatii:

- IGA (Gnostic Institute of Anthropology), fondata in Mexic de Arnolda Garro Mora, alias Venerabil Maestru (VM) Litelantes, iar in prezent este condusa de fiul lui SAW, Osiris Gomez Garro
- AGEAC (Gnostic Association of Anthropological Studies, Scientific and Cultural) - organizatie fondata in Spania de Oscar Uzcátegui, alias VM Kwen Khan auto-intitulat astfel in anul 2008, desi el afirma faptul ca SAW i-a atribuit numele, spunand "This is one of my children, is the "Master Kwen Khan "; este organizatia ce este responsabila de raspandirea neo-gnozei la noi in tara, a nu se confunda cu:
- AGEACAC (The Gnostic Association of Cultural and Anthropological Studies) organizatia fondata initial de SAW, in prezent condusa de Víctor Manuel Chavez si una din fiicele sale Hypatia Gomez, ce s-a despartit de mama sa, VM Litelantes
- Universal Christian Gnostic Church, fondata de Julio Medina Vizcaíno, alias VM Gargha Kuichines
- MGCU (Universal Christian Gnostic Movement), fondata in Columbia de Joaquin Enrique Amortegui Valbuena, alias VM Rabolu
- Holy Church Universal Christian Gnostic Samael Aun Weor fondata in Venezuela de Teófilo Bustos García, alias VM Lakhsmi
- CEG (Centro de Estudios Gnósticos) condusa de Ernesto Barón Ligerón, VM Anubis
- Gnostic Movement, fondata in Australia de Mark Pritchard, alias VM Beelzebub
- FIADASEC (International Federation of Social Welfare, Ecological and Cultural) si ADEUSA (American Association of Universal Cultural Studies) fondate de Efraín Villegas Quintero, alias VM Desoto fost discipol al lui SAW; sunt de fapt scoli proprii, ce doar s-au inspirat din gnoza lui SAW; VM Desoto a scris o opera de 40 de carti, comparabila oarecum cu cea a avatarului, organizatiile sale prezente in mai multe tari, au statutul de membru cu caracter consultativ in cadrul Natiunilor Unite, mai exact in cadrul ECOSEC
- AGA (Gnostic Association of Anthropology), fondata de Rafael Vargas, alias VM Zoroaster
- Samael Aun Weor Foundation fondata de Isis Gomez, una din fiicele lui SAW
- Universal Christ Church fondata de Luis Gustavo Morales Sierra alias VM Tao Kelium Induceus Zeus, al carui fiu pretinde ca este incarnarea lui SAW

Dupa cum putem observa nici macar membrii familiei lui SAW nu s-au pus de acord in privinta gnozei, toti discipolii importanti si-au creat o scoala proprie, iar acuzatiile ce si le aduc reciproc reprezentantii scolilor nu are rost sa le mai prezint. Organizatiile sunt multe si marunte, dar sunt intr-o continua expansiune; este greu a se estima numarul total al membrilor, dar se pare ca nu depasesc 3-400 de mii de membri in toata lumea, dar oamenii influentati de invatatura lui SAW sunt mai multi de atat.

Invatatura din cadrul organizatiilor difera de la organizatie la organizatie, dar majoritatea se bazeaza pe asa numita transformare a constiintei, "christificare" cum o numeste SAW, transformare descrisa in "Three Factors of the Revolution of Consciousness", si consta in 3 etape: moartea egolului, nasterea corpurilor interne si sacrificiul pentru omenire prin raspandirea gnozei. Legat de nasterea corpurilor interne SAW afirma ca prin magia sexuala se nasc corpurile superioare, astral si solar, prin transmutarea unui faimos "Sexual Hydrogen Ti-12", atat de faimos incat il gasim numai in invatatura lui SAW, dar bineinteles este simpla denumire esoterica rezervata profanilor, explicatia esoterica completa este rezervata doar initiatilor; lasand ironia la o parte, corpul solar reprezinta ansamblul fluidelor specifice astrului principal (soarelui) ce inconjoara spiritul la sosirea in cadrul unui sistem solar, fluide ce difera in functie de gradul de evolutie al soarelui cat si al spiritului, si servesc pentru deplasare si evolutie in cadrul sistemului solar, iar corpul astral acopera corpul solar si reprezinta aceeasi idee dar la nivel de planeta.

In cadrul organizatiilor transformarea constiintei se realizeaza in cadrul unui program de studii, ce difera iarasi de la organizatie la organizatie; in general programul consta, in general, in intalniri saptamanale grupate in 3 faze, stagii, cicluri, camere:
- prima camera "camera din fata", camera exoterica in care se invata elemente de baza cum ar fi tehnici de meditatie, relaxare, de calatorie in astral, mantre, chakre, transmutarea energiei, s.a); se sustine faptul ca numai invatatura lui SAW ce este scrisa in carti se poate preda in acest stagiu, adevarata invatatura initiatica va incepe din camera a 2a, bineinteles un alt impuls pentru recrutii din camera intai, nici profani, nici initiati, pentru a trage mai tare in a-si asimila gnoza, avand in vedere faptul ca intri in a doua camera numai la recomandarea instructorului ce preda elementele de baza din prima camera
- a doua camera, camera "mesoterica", ca faza intermediara spre initierea finala, consta in prezentarea unor invataturi mai avansate prezentate in cartile lui SAW, precum si invataturi cu adevarat "initiatice" ce nu se gasesc in cartile lui SAW, totul prezentat prin prisma viziunii maestrului venerabil; membrii in acest stagiu sunt jumatate profani, jumatate initiati iar trecerea in camera finala se realizeaza in urma unei "initieri"
- a treia camera, camera "esoterica", este rezervata adeptilor si maestrilor, consta in punerea in practica a cunostiintelor invatate in prima si a doua camera, practica principala fiind practicarea magiei sexuale in vederea dizolvarii egoului prin trezirea energiei Kundalini

Asa cum am spus aceste caracterizari sunt generale, fiecare organizatie-scoala conformandu-se viziunii "maestrului venerabil", prin prezenta a diferite ceremonii, ritualuri, probe, initieri minore si majore, juraminte, grade, precamere, grupuri, etc, ideea principala este ca etapele descrise in "Three Factors of the Revolution of Consciousness" reprezinta "cei trei munti", metaforic numiti: Initierea, Invierea si Ascensiunea.

Dar care este pozitia acestor organizatii fata de restul societatii? In uriasul efort de salvare a omenirii si de raspandire a gnozei, nu exista decat o singura pozitie: noi contra "ei". Astfel SAW afirma, "This is the moment when we should organize the World Salvation Army. HE (OR SHE), WHO IS NOT WITH US, IS AGAINST US. The bell of the New Aquarian Age has rung and he (or she), who takes a step backwards, is lost. " (Universal charity)

Privitor la familie si prieteni, SAW afirma: "Family ties belong to time. It is necessary to free oneself from affections. It is necessary to see everyone the same, for one, no one should be a stranger. The Being does not have relations. The Being is Cosmic. The ego dies, the family abandons you, one remains neither alone nor accompanied, only in plenitude. All relatives are of time and are lost in time" (For the Few). Desi aceasta invatatura a lui SAW, in principal este corecta, nu pot spune acelasi lucru despre modul in care SAW si adeptii sai inteleg sa aplice aceasta invatatura, in acest sens puteti cerceta afirmatiile celor care au simtit pe propria piele aceasta invatatura.

In cadrul organizatiilor gnostice sunt stabilite seturi de reguli ce difera de la scoala la scoala, conform viziunii maestrului venerabil, dar care in general se aseamana si se potrivesc scopurilor lor generale, si anume cel de a raspandi gnoza, ca singura cale de salvare. In cadrul organizatiei AGEAC, cea care activeaza si la noi in tara, fondatorul Oscar Uzcátegui, alias VM Kwen Khan, se pare ca a stabilit, printre altele, urmatoarele criterii de indeplinit pentru cei care sunt in camera a doua (criteriile AGEAC conform unui fost membru din America de Sud):

- sa treaca prin activitatile camerei a doua o perioada de timp de cel putin un an
- sa respecte doctrina lui SAW, sa accepte faptul ca este Gnoza raspandita de scoala este singura scoala de mistere sprijinita de Marea Loja Alba in aceata era a omenirii in care traim, Kali-Yuga
- sa accepte faptul ca SAW este singurul Avatar al Erei Varsatorului
- sa accepte faptul ca descoperirea Fiintei Interne, a Sinelui Superior necesita intelegerea si trecerea prin cele 3 etape descrise in "Three Factors of the Revolution of Consciousness"
- sa inteleaga faptul ca yoga, Reiki si alte invataturi pseud-esoterice sunt invataturile Lojii Negre
- sa aibe vocatia de misionar si sa doreasca cu adevarat sa pareaseasca totul din dragoste pentru umanitate
- sa manifeste solidaritate astfel incat oricand si oriunde este nevoie sa ajute pentru buna functionare a institutiei
- sa inteleaga faptul ca AGEAC constitutie o armata de salvare a sufletelor, ceea ce implica supunerea fata de cerintele Biroului de Coordonare International AGEAC si ale Marii Loje Albe
- sa evite a cadea in mitomanie si mizantropie
- in privinta sexualitatii sa-si insuseasca invataturile sacre astfel incat sub nicio forma sa nu accepte nicio pierdere de energie sexuala
- sa nu aibe nicio legatura cu alte institutii care au criticat Gnoza, au provocat scandaluri sau au tradat invatatura lui SAW

Organizatiile si grupurile intemeiate pe baza invataturilor lui SAW pot fi catalogate ca fiind culturi? Daca intrebi pe cineva apartinand acestor grupuri raspunsul evident ar fi negativ, pentru simplul fapt ca nimeni nu ar intra constient in cadrul unui cult, este nevoie de recrutare bazata pe convingere pentru asta. O definitie scurta a unui cult, in sensul modern al cuvantului, ar fi un grup de oameni organizati, in general, in jurul unui om, ce reprezinta, prin invataturile si actiunile sale, singura autoritate recunoscuta in cadrul grupului.

Cultul, ca orice grup social, isi datoreaza coeziunea si succesul in general principiului de excludere, adica a perceperii ca diferiti a celor care nu apartin grupului, astfel incat cei din afara grupului, devin "ceilalti". Culturile pot avea specific diferit determinate in principal de natura acestui principiu de excludere, in cazul nostru principiul de excludere ar fi de natura asa zis gnostica, spirituala, bazata pe o invatatura esoterica ce reprezinta singura cale de evolutie. Invatatura esoterica este prezentata, nu de putine ori prin intermediul unui limbaj comun, ce intareste coeziunea in cadrul grupului si nu de putine ori este presarat cu notiuni specifice, "initiatice", prin care membrii grupului sunt incurajati sa se implice si mai mult in actiunile grupului pentru a descifra intelesul acestora. Sentimentul de superioritate nascut din apartenenta la un asemenea grup elitist este un alt element ce ajuta la pastrarea coeziunii. Orice actiune si afirmatie din lumea "celorlalti" ce nu este conform pricipiului de excludere este privita ca un atac, o persecutie, al celor rai contra celor buni, al inferiorilor contra superiorilor, al profanilor contra initiatilor; in acest sens inducerea fricii este un alt instrument folosit, de data asta chiar de catre membrii cultului prin care sunt influentati cei care tind sa se elibereze de influenta grupului.

Liderul grupului este cel care defineste ceea ce este bine si ceea ce este rau, orice indoiala fiind exclusa din stat si catalogata ca ceva gresit. Increderea acordata liderului se datoreaza, in principal, unei auto-declarari de catre lider a trairii unei viziuni, experiente spirituale, nu de putine ori cu caracter mesianic, de importanta majora pentru intreaga umanitate. Astfel, toate informatiile provenind de la lider sunt preluate si acceptate fara o cercetare critica, fara niciun comentariu, numai in baza acestei autoritati.

In cadrul grupului, in general, informatia este controlata mai mult sau mai putin subtil prin adoptarea a diferite regulamente sau ghiduri, prin care se specifica, calea de urmat, ce poate fi facut, ce poate fi citit, ce persoane sa eviti, si aici se specifica bineinteles cele care exprima indoieli sau sentimente negative privind grupul. Practic grupul devine ca un filtru prin care se elimina presupusa influenta negativa a lumii "celorlalti", activitatea din interiorul grupului fiind prezentata intr-o lumina "buna" in contrast cu cea din afara grupului. Perceptia realitatii se realizeaza exclusiv prin intermediul invataturii, doctrinei de grup, iar obiectivele grupului devin mai importante decat cele personale, mai pe scurt, are loc ceea ce putem numi indoctrinare. Indoctrinarea poate fi inconstienta sau constienta, in ultimul caz, folosindu-se constient si deliberat si anumite practici magice de influentare a membrilor in scopuri obscure. Inducerea sentimentului de vina si a fricii sunt instrumente de influentare des folosite in cadrul culturilor. Un exemplu de manipulare, care poate fi atat constienta cat si inconstienta, este credinta afirmata si repetata ca numai membrii cultului vor fi salvati, ca participa la o misiune divina si se afla pe singura cale adevarata, astfel incat ruptura de grup devine cu atat mai greu de realizat.

Natura umana este, in principal, cea care determina aparitia acestor grupuri, prin nevoia de securitate, de confort, dorinta de recunoastere personala si de apartenenta in cadrul unui grup, si nu in ultimul rand nevoia de a cauta raspunsuri la tot ceea ce ne inconjoara, nevoia de a afla Adevarul. Astfel, din viata de zi cu zi se poate observa foarte usor faptul ca nu sunt putini cei care nu sunt pregatiti posibilei influentei a unui cult. Natura umana nu este singura responsabila, metodele de recrutare persuasive fiind celalalt element hotarator in nasterea si dezvoltarea acestor grupuri, metode gratie carora indoctrinarea are loc incetul cu incetul, practic pe nesimtite. Influenta unui cult nu are efecte numai asupra celui ce apartine acestuia, fiind afectati si cei din lumea "celorlalti" care se afla in legatura mai mult sau mai putin directa cu acestia.

Ramane sa stabileasca fiecare, cercetand si trecand totul prin propria judecata, daca organizatiile nascute in urma invataturii lui SAW pot fi catalogate drept culturi. Mandria exagerata a lui SAW si modul in care acesta vede pozitia gnosticului fata de societate, fata de ceilalalti oameni, ar trebui sa reprezinte serioase semne de intrebare pentru toti cei care cred ca invatatura lui SAW poate fi numita gnoza, dar de departe cel mai serios semn de intrebare ar trebui sa-l ridice auto-declararea acestuia ca avatar.

SAW este cel afirma: "You are not alone; I repeat, you are not alone: I am with you in Spirit and in Truth. Let the Ages listen: I am with you in Spirit and in Truth! I am very close to you! Each time that you think of me, I am with you, and I will be with you, my brothers and sisters, until the end of times!" (lectura, Civic Auditorium of the State of Guadalajara, 1975.)

Tot SAW este cel care trecut in timpul vietii sale prin toate initierile posibile, trecand prin gradele de buddha, maestru, inger, arhanghel, principat, si tot asa pina la serafim, pentru a sfarsi prin a trai incarnarea Ketherului cabalist si unirea cu Absolutul.

In continuare va voi prezenta un eveniment din viata lui SAW, eveniment ce reprezinta cel mai important element al auto-intitularii sale ca avatar, eveniment ce nu este abordat absolut deloc in autobiografia sa. Ziua de 27 octombrie reprezinta o sarbatoare pentru adeptii lui SAW, in aceasta zi, in anul 1954, a avut loc coborarea asa numitului Logos Samael in corpul fizic al lui Victor Manuel Gómez Rodríguez, ziua in care s-a nascut Cristosul Intim pentru SAW, un fel de Craciun esoteric. Este ziua cand Logosul (Samael, sufletul superior) a inceput unirea cu Aun Weor (sufletul uman) si astfel s-a indeplinit conditia principala de manifestare a Kalki Avatarului, Buddha Maitreya Erei Varsatorului.

Acest important eveniment este descris de Rafael Vargas si Javier Casan, in cartea dedicata avatarului, Encounter with Samael, eveniment ce este descris, doar teoretic, si de SAW in cartea The Initiatic Path in the Arcana of Tarot and Kabbalah, capitolul 68 "The Initiation of Tiphereth". Rafael Vargas si Javier Casan acorda toata importanta cuvenita acestui mare eveniment si descriu cu ceva mai multe amanunte practice aceasta initiere. Astfel,

"One of the most transcendental Gnostic events of the end of this XXth century - and which forms part of the origins of our Contemporary Gnostic Movement - is the advent of the Logos Samael. It has to do with the incarnation of a Cosmocrator in his Dhyani-Bodhisattva, in this case Samael in Aun Weor". Aici merita retinuta ideea de cosmocrator (archon).

Acest eveniment consta in Initierea Tiphereth-ului in urma caruia SAW a "murit" si a "inviat" esoteric pentru a realiza intr-un final incarnarea Christului interior. Initierea a avut loc in cadrul unei ceremoni la care au luat parte mai mult de 15 dintre discipolii sai, intr-un templu subpamant, cum de altfel, conform lui SAW, sunt toate templele Marii Loje Albe.

"Master Aun Weor laid down on a hard table, a great chain was formed around him and after a short time Master Aun Weor as well as the participants of the chain, began to receive all sorts of attacks; it was necessary that those brothers wielded their swords, in order to conjure the powers of evil."

"Ïn the end, after four hours if battles, the body of the Master moved and he obtained the Advent of Samael", "When the Master woke-up, he asked, "Where am i?" and then he said: "I feel double, what happened to me?""and he touched his head. Something grandiose had occured in all his Being. From that very day his disciples noted a greater lucidity in his ideas and concepts"

Deci, initierea Tiphereth-ului a fost insotita de conjuratii ale unor entitati spirituale, iar in urma ei SAW si-a recapatat mai greu constiinta de veghe, s-a simtit "dublu", iar din acea zi s-a observat la SAW un mod diferit de a fi.

Referitor la aceasta initiere, dogma lui SAW afirma urmatoarele: "So therefore, I, Samael, one of the seven Spirits who are before the throne, have incarnated in my Bodhisattva to make the Father's Great Work. " (mesaj 27 oct. 1955). Dar asa numita Marea Loja Alba, in invataturile sale, are un alt termen pentru ceea ce s-a intamplat lui SAW, pentru care SAW reprezinta manifestarea unui avatar mai mic, "lesser avatar" (avatar inferior) si anume cel de "inspiratie". "Inspiratia" reprezinta una din cele 3 metode prin care un Avatar cosmic se poate manifesta printre oameni, prin care poate influenta "agentii Sai sau aceia care raspund notei, vibratiei si mesajului Lui". Cele 3 forme de manifestare sunt "over-shadowing" (penumbra, eclipsa), inspiratie si manifestarea completa.

Over-shadowing-ul, ce se traduce prin actiunea de aruncare a umbrei asupra cuiva, de intunecare, "is done through meditation, through a directed stream of thought energy, the presentation of a thought-form and the evocation of the focused will of the one who is over-shadowed. All this proceeds rapidly where there is close cooperation between the latter (the sensitive responding disciple) and the Avatar. " In cazul lui SAW intalnim influente ce se aseamana "over-shadowing-ului" pina la initierea Tiphereth-ului. Prima manifestare de "over-shadowing", a avut loc dupa prima initiere a focului, cand SAW a trecut prin prima ridicare a energiei Kundalini, o alta experienta, asa zisa initiere, prin care SAW a trecut tot inconstient, de data asta in timpul noptii, manifestare ce este descrisa de SAW in cuvintele urmatoare:

"Cand am vrut să răspund am vorbit cu o anumită voce care mă uimi pe mine insumi. Atman, răspunzand prin Laringele Creator, este teribil de divin.
„Mergeţi, ii spuse Fiinţa mea Reală, indepliniţi misiunea cu care aţi fost insărcinat.” Chela se retrase recunoscător…
„Ah! Cat m-am schimbat… Acum da! Acum inţeleg!” Acestea au fost exclamaţiile mele după ce Chela se retrase…
Bucuros m-am ridicat din patul tare pentru a vorbi cu Litelantes; trebuia să-i
povestesc ce se petrecuse…
Am simţit ceva superlativ, ca şi cum in interiorul Conştiinţei mele s-ar fi produs o schimbare Etnică, Transcendentală, de tip Esoteric Divin…"

Dupa initierea Tiphereth-ului intalnim la SAW influente asemanatoarei urmatoarei faze de manifestare a "avatarului inferior", Tatal pentru SAW, Logosul numit Samael, influente manifestate prin "inspiratie". Inspiratia "is more direct than over-shadowing and more potent in results. Certain Members of the Hierarchy and, above all, the lesser Avatars, are inspired from "on high" by the cosmic Avatar and become at times direct expressions of His mind, His energy and His plans. This is the spiritual correspondence to obsession. In the case of obsession, a man is taken possession of and inspired by some evil entity; in inspiration, there is no possession but only what is called "identical response" - a very different thing. In the one case, the free will and intelligent understanding of the Master or the disciple is enlisted on the side of the spiritual Agent; the spiritual man, functioning as a soul, becomes the channel for forces, ideas and activities other than his own but to which he gives full intuitive assent. It is all carried forward with full understanding and consciousness of method, process and results. It is an act of free spiritual cooperation, for the good of humanity, in the work of a great spiritual Force or Being." Ideea principala care trebuie retinuta este faptul ca SAW a fost influentat de anumite entitati spirituale.

Pe intreaga perioada cand au avut loc manifestarile "over-shadowing-ului" au avut loc diferite actiuni ale unor entitati spirituale, in scopul pregatirii urmatoarei etape de manifestare a avatarului, "inspiratia". Dar aceste actiuni si influente s-au manifestat si pe perioada "inspiratiei". In cazul lui SAW aceste manifestari ale entitatilor spirituale sunt descrise pe scurt in autobiografia sa Cei trei munti, prin intermediul prin urmatoarele afirmatii:

"Aceasta am inţeles eu cand, prosternat inaintea Logosului Sistemului Solar, i-am cerut cu deplină umilinţă intrarea in a Doua Iniţiere a Focului… Imposibil de uitat acele clipe in care Binecuvantatul ii incredinţă unui anumit specialist, sacra misiune de a conduce cu inţelepciune prin Şira Spinării a mea, al Doilea Grad de Putere a Focului". De retinut si prosternarea in fata asa zisului Logos Solar.

"Acel mare Suflet mă asista la nivel astral in timpul Coitului Chimic; eu il vedeam făcand puternice pase magnetice asupra osului meu coccigian, asupra şirei spinării şi părţii superioare a capului. "

"Incontestabil intotdeauna am fost asistat in timpul Copulaţiei Metafizice"

"Jinasul specialist mă asista in timpul Copulaţiei Metafizice"

"Binecuvantatul ii incredinţă atunci unui nobil specialist din Lumea Cauzală misiunea de a mă asista şi de a mă ajuta. Amintitul specialist a trebuit să-mi conducă in mod inteligent Focul Sacru, prin Canalul Medular Spinal al Corpului Cauzal sau Corp al Voinţei Conştiente. "

"Odată incheiată ceremonia finală, mă prosternai inaintea Gurului meu „Adolfito”, exclamand: „–Mulţumesc Venerabile Maestre, ţie iţi datorez toate acestea”. Dealtfel, gurul "Adolfito" este cel care i-a acordat si prima initiere in astral.

"Ulterior am fost vizitat de un Mare Geniu Elemental. Vreau să mă refer la acel Zeuleţ pe care-l personifică Sfinxul din deşertul Egiptului. "

"Mai tarziu mă vizită Isis, „căreia nici un muritor nu i-a ridicat vălul”, Divina mea Mamă Kundalini. "

"In faţa biroului, aşezat, il găsii pe un Arhonte al Destinului, indescifrabil personaj; ermetic Judecător al Karmei; Mistic Prezicător imbrăcat ca un elegant domn modern…"

"Intr-o noapte instelată, aflandu-mă in stare de extaz, am fost vizitat de un Mahatma, care luand cuvantul, spuse: „–Vin in căutarea ta mulţi oameni inarmaţi; trebuie să te duci pe alt drum”. Merită să afirm, accentuand cu insistenţă, că eu intotdeauna ştiu să ascult ordinele Fraternităţii Universale Albe…" Dealtfel, toate entitatile spirituale ce actioneaza asupra lui SAW sunt reprezentantii Fraternităţii Universale Albe, Marea Loja Alba.

Nu sunt singurele actiuni ale unor entitati spirituale din lumea invizibila descrise in cartile sale de catre SAW, dar ma voi limita doar la cele descrise in autobiografia sa.

Logosul Samael, desi SAW afirma ca este Sinele sau Superior, fragmentul urmator din autobiografia nu exprima acest lucru:

"Intr-una din acele nopţi, aflandu-mă fericit in Stare de Samadhi, văzui strălucind in nuanţe purpurii planeta Marte…Vibraţiile sale erau in mod sigur de caracter telepatic; simţii in inima mea liniştită că eram chemat in mod urgent din nucleul central al acelei mase planetare. Acea scanteiere se dovedea inconfundabilă…
Repede mă transportai imbrăcat cu To Soma Heliakon, pană la măruntaiele vii ale acelei lumi…
Imbrăcat in haina Oştilor Cereşti, strălucitor, mă aştepta Samael, propria mea Monadă Individuală; Fiinţa mea Reală Intimă, Regentul Divin al acelei planete. Respectuos mă prosternai inaintea Atotştiutorului, ilustru Domn al acelui loc, şi apoi, luand cuvantul, spusei:
„–Iată-mă, Tatăl meu! Pentru ce m-ai chemat?
–Tu, fiul meu, uiţi de mine!
–Nu, Tatăl meu, eu nu uit de tine!
–Ba da, fiul meu, dacă ţie ţi se incredinţează Paza Porţii Universului, vei uita de mine!
–O, Tatăl meu, eu am venit să-ţi sărut mana şi să primesc binecuvantarea ta!”
Atotmilostivul mă binecuvantă, iar eu, ingenuncheat, sărutai dreapta sa. In profunzimea Templului planetar apărea un pat al durerii…"

Insusi definitia monadei, de cea mai simplă unitate indivizibilă spirituala, ar trebui sa fie de ajuns in a demonstra neadevarul afimatiilor lui SAW; sau putem doar aminti ideea de "sine". Stiu ca mai sunt si alte invataturi primite prin channeling care abordeaza definitia monadei spirituale si a sinelui in acelasi sens cu cel prezentat de SAW aici, nu am de gand sa intru intr-o speculatie filozofica in acest sens, singura definitie pe care ar trebui s-o acceptati trebuie sa fie cea pe care o descoperiti singuri, fara absolut nicio influenta exterioara. Iar afirmatia ca Logosul unei planete, alfa si omega acelei planete, asa cum si Logosul Solar este alfa si omega unui sistem solar, s-ar incarna intr-o fiinta de pe o alta planeta arata doar faptul ca SAW confunda ideea de Logos.

Faptul ca Samdhong Rinpoche, omul cu doua nume, cel recunoscut ca reincarnarea ultimului Samdhong Rinpoche (o functie tibetana la fel ca cea de Dalai Lama), profesor, excelent cunoscator al budismului tibetan, vorbitor fluent in hindi, deci banuiesc ca si excelent cunoscator al hinduismului, il recunoaste pe SAW ca fiind Kalki Avatar nu poate decat sa ne indice sa manifestam o si mai mare prudenta in ceea ce priveste invataturile sale, pentru simplul fapt, ca pentru oricine cerceteaza scrierile hinduse este clar ca lumina zilei faptul ca SAW nu este Kalki Avatar.

Dar SAW nu este singurul in a pretinde ca reprezinta incarnarea unui Avatar, nu putini sunt cei care au pretins si pretind acest lucru, majoritatea aproape necunoscuti in lume, ii voi enumera aici doar pe cei mai celebri, cei care apartin timpurilor moderne, SAW cu cei cateva sute de mii de adepti in intreaga lume, aflandu-se, se pare, doar pe locul 3. Cei care sunt pe primele locuri sunt cei care au dat nastere, bineinteles, si la doua dintre cele mai tinere religii: ahmadismul (mirzaismul) si baha'i, ambele religii luand nastere in sec. XIX. Ahmadismul este religia de pe locul 2, a fost fondata de Mirza Ghulam Ahmad, si are, se pare, maxim 5-6 milioane de adepti in intreaga lume, desi ei pretind un numar mai mare, iar o definitie scurta a acestei religii ar fi Islamism New Age. Mirza Ghulam Ahmad a scris, se pare, in jur de 100 de carti, un factor care uneori reprezinta criteriu important in a accepta o invatatura. Religia baha'i este religia al carui avatar modern are cei mai multi adepti, a fost fondata de Mírzá Ḥusayn`Alí Núrí, cunoscut sub numele de Bahá'u'lláh (trad. "Gloria lui Dumnezeu"), are se pare, in jur de 7-8 milioane adepti (cei care au implinit 15 ani conform dogmei baha'i), dar este o religie intr-o extraordinara expansiune, si cu o prezenta in lume, din punct de vedere al raspandirii geografice, ce este depasita doar de crestinism, cum ar putea fi altfel cand este religia adoptata de mai marii lumii, si implicit de organizatiile conducatoare, incepand cu ONU. O definitie simpla a acestei religii ar fi cea de religia Universala a unei Noi Ordini Mondiale viitoare dorite in care ideea de baza va fi cea de unitate. Aici doar mentionez faptul ca diversitatea este divina, Natura ne sta martor.

Pentru a termina cu prezentarea lui SAW, trebuie sa recunosc faptul ca SAW prezinta in cartile sale si idei si invataturi ce corepund adevarului, proprii, copiate sau inspirate. In acest sens voi prezenta doar o singura afirmatie "Iniţierea nu poate fi cumpărată cu bani şi nici acordată prin Corespondenţă. Iniţierea nu se cumpără şi nici nu se vinde. Iniţierea este viaţa însăşi, la care se adaugă serbările celebrate în Templele interne. Este necesar să ne îndepărtăm de toţi aceşti impostori care vând Iniţieri."

Ca o concluzie generala privind invataturile lui SAW, pot afirma faptul ca acestea reprezinta un amestec de invataturi variate, in care falsul insoteste adevarul, intregul amalgam fiind prezentat ca adevar. Cum ar putea fi altfel invatatura al carei fundament este ideea ca evolutia in Eternitate se realizeaza exclusiv si obligatoriu prin folosirea corpului fizic in cadrul magiei sexuale. Din acest punct de vedere pot afirma faptul ca SAW reprezinta unul din Hristosii si invatatorii falsi descrisi in Biblie.

SAW si invatatura sa reprezinta doar o mica piesa de "puzzle", iar elementul principal pe care trebuie sa-l cercetam in acest sens, este "organizatia" intalnita in invaturile lui SAW sub numele de Marea Loja Alba, Fraternitatea Universala Alba, "organizatie" ce a influentat viata si invataturile lui SAW. In limba engleza mai este cunoscuta sub urmatoarele denumiri: the Great White Brotherhood, The Solar Brotherhood, the Brotherhood of the Seven Rays. In cadrul Marii Loje Albe ii intalnim pe Maestrii Inaltati (Acended Masters, Mahatmas): Kuthumi, Morya, Hilarion, Saint Germain, Djwhal Khul, Buddha, Iisus, Paul the Venetian, Babaji, si multi altii. Se pretinde faptul ca Maestrii Inaltati sunt entitati spirituale Inalte care au trait candva pe Pamant, au realizat Acensiunea, si-au realizat Sinele Divin si uniunea cu Dumnezeu, devenind asemenea, si au rolul de a invata si ghida umanitatea in a realiza Ascensiunea in scopul de a deveni asemenea lor. Rolul lor se pretinde a fi cel de a ajuta omenirea sa-si realizeze Sinele Divin, "the awareness of our complete and indivisible union with God, which we are", "their God Consciousness is formless and One with the Allness of THE ONE, Their Individual Forms are sustained by the Power of Light, by the Power of Divine Energy, by that Stream of Light, Life, and Love from Within Their Hearts. They have entered into total Oneness with Their Invidualized God Presence, therefore They no longer have to call It forth."

In traditiile si scrierile oculte "moderne" fondatorul si conducatorul Marii Loji Albe este cunoscut sub numele de Sanat Kumara. In invatatura lui SAW Sanat Kumara este descris astfel:
"Marele Maestru Sanat Kumara, fondator al Colegiului de Iniţiaţi ai Lojii Albe, trăieşte într-o oază din deşertul Gobi. Corpul său nu este pământean, a venit într-o navă cosmică în epoca Lemuriei, a venit de pe Venus, este unul din cei Patru Shadai, unul din cele patru Tronuri ale Kumaraşilor. Lucrează, ajutându-i pe toţi cei care se află pe Drum; el îi ajută intens, trăieşte împreună cu un Guru Lemurian. Îl menţionează scrierile străvechi. Îl numesc „Marele Sacrificat”; acum este Nemuritor. " (Tarot And Kabalah). Sanat Kumara a fost descris cu ceva ani inainte de Charles Webster Leadbeater in cartea sa, The Masters and the Path, in care primeste mai multe nume dar intr-un final se recunoaste faptul ca este fara nume "the “Nameless One” who has so many names, and yet whose names and whose very nature are unknown."

Sanat Kumara se pretinde a fi cunoscut de-a lungul timpului in majoritatea traditiilor spirituale ale lumii sub mai multe nume: El Khidr - in islamism, Ahura Mazda - in zoroastrism, "the Ancient of Days" - in iudaism si crestinism, Dipankara - in buddhism, Skanda-Murugan-Karttikeya in hinduism. Toate variantele merita a fi cercetate, dar nu toate exprima adevarul in aceeasi masura, de exemplu Sanat Kumara nu poate fi Ahura Mazda, nume ce reprezinta Logosul Solar in zoroastrism. Varianta hindusa, in care Skanda-Murugan-Karttikeya este fiul lui Shiva, reprezinta varianta in care se prezinta cel mai clar adevarata sa natura. Dealtfel, scrierile hinduse incepand cu Bhagavata Purana contin multe adevaruri, ca si alte scrieri antice de fapt.

Cel care va cerceta invataturile Marii Loje Albe va descoperi ca acestea se gasesc in multe din invataturile spirituale ale prezentului. Dar aplicand indemnul intelept al lui Buddha de a nu accepta nicio invatatura fara cercetare proprie, cercetand traditiile spirituale din cele mai vechi timpuri, si mai presus de toate, cautand raspunsurile prin experienta proprie, se va ajunge la concluzia ca invataturile Marii Loje Albe nu corespund adevarului. Aici voi mentiona doar o singura invatatura, si anume conceptul de salt in constiinta, ascensiune, trezire spirituala globala, transformare globala a constiintei, (eng.: global shift consciousness). Nu voi justifica aceasta afirmatie mai mult decat prin urmatoarele cuvinte: evolutia in Eternitate si pentru Eternitate nu se realizeaza in conditiile exprimate de Marea Loja Alba. Aceleasi forte ce au influentat natura umana in a modifica invatatura lui Iisus Hristos prin introducerea idei de salvare, interventie divina actioneaza si acum prin introducerea aceleasi idei de salvare din exterior dar in alte conditii.

Bineinteles, nu mai readuc in analiza si invataturile Marii Loje Albe care au avut drept instrument de raspandire pe omul numit Victor Manuel Gómez Rodríguez. Cercetand se va descoperi faptul ca invataturile asa numitei Marea Loja Alba doar par a vorbi limbajul Adevarului, iar Marea Loja Alba isi va arata adevarata sa natura, cea de pseudo-Mare Loja Alba, o imitatie, iar actiunea sa de prezentare a falsului amestecat cu adevar drept adevar o putem defini drept deceptie. Folosirea de cuvinte gen iubire, pace, lumina, adevar, sine, si altele, sau idei de genul "Cunoaste-te pe tine insuti", Cunoaste Adevarul si Adevarul te va elibera", "In numele Adevarului" sunt cele ce dau forta acestui pseudo-limbaj al Adevarului. Dar sa nu ne grabim sa judecam, absolut tot ce se intampla nu are decat un singur scop, iar acesta este Evolutia.

Instrumentele pseudo-Marii Loje Albe le putem descoperi, in forme mai mult sau mai putin subtile, exprimate intr-o multitudine de invataturi spirituale ale prezentului, incepand cu cele ale marilor "invatatori" spirituali ai prezentului: Neale Donald Walsch, Eckhart Tolle (Ulrich Leonard Tolle), Drunvalo Melchizedek (Bernard Perona) si altii; aceste influente le gasim si in cadrul oamenilor de stiinta ce combina stiinta cu spiritualitatea, cum ar fi, Gregg Braden, Bruce Lipton, Nassim Haramein precum si in cadrul celor care se considera a fi "truth teller" cum ar fi David Icke; dar influentele acestor forte, cum este mai corect sa le numim, pentru a nu ne limita numai la o "organizatie" nu se limiteaza numai la influentele din lumea vizibila, prin intermediul channelingului aceste forte au gasit un excelent instrument de influentare; surse channelingului poarta nume diferite, au grade spirituale diferite si reprezinta civilizatii extraterestre diferite: Ramtha, Bashar, Kryon, Abraham, Seth, Matei, o gama variata de Maestri Inaltati, o gama variata de ingeri, arhangheli si alte entitati spirituale Inalte, si nu in ultimul rand, o gama variata de reprezentanti ai unor civilizatii extratereste: arcturieni, pleiadieni. siriusieni si altii. Aici fac o mica diferenta pentru a preciza faptul ca nu contest adevarul ca viata este pretutindeni in univers, doar tin sa subliniez faptul ca sursele channelingurilor nu sunt ceea ce pretind a fi.

Dar influentele nu se opresc aici, le gasim manifestate in toate traditiile spirituale ale lumii, asa cum exista in prezent, acolo unde natura umana a permis acest lucru. Le gasim in traditiile hinduse, si aici sunt atat de multe nume, incat nici nu are rost sa-i prezint, spun numai ca influentele accentuate s-au manifestat inca din timpul sec. al 18-lea o data cu reforma spiritualitatii hinduse, cand vechile scrieri au inceput sa fie reinterpretate si au inceput sa fie introduse idei de genul Dumnezeu este constiinta, iubire, lumina si altele asemenea; aceste influente le gasim si in traditiile buddhiste cu al sau Dalai Lama, ca reprezentant al buddismului tibetan, si in traditia iudaica, cu a sa invatatura esoterica cabala, cu suprema autoritate in prezent, Invatatorul (Rav) Michael Laitman, si bineinteles si in traditia crestina, atat catolica cat si ortodoxa dar exprimate intr-un mod diferit fata de traditiile spirituale precedente. De fapt aceste influente nu au fost determinate de timp sau spatiu, singurul factor determinant a fost si este natura umana, aceste influente fiind inerente evolutiei umane.

Religia crestin ortodoxa afirma ca este singura religie adevarata pentru ca este cea care a pastrat neschimbata invatatura lui Iisus Hristos, dar cel care va cerceta obiectiv istoria si invataturile ei, ce au ca rezultat final dogma religioasa asa cum este prezenta in zilele noastre, va descoperi faptul ca invatatura lui Iisus Hristos nu se regaseste in dogma religioasa, iar reprezentantii institutiilor bisericesti din timpurile noastre nu sunt deloc diferiti de fariseii ce l-au rastagnit pe Iisus Hristos, si n-am nici cea mai mica urma de indoiala ca ar proceda la fel daca ar avea ocazia. Asta nu inseamna ca in cadrul religiei ortodoxe nu sunt oameni care nu cunosc prin propria experienta adevarul invataturii lui Iisus Hristos, oameni pentru care intelepciunea, dreptatea, puritatea, si mai presus de toate credinta in Dumnezeu si iubirea aproapelui reprezinta un mod de viata, dar trebuie afirmat clar faptul ca acest mod de viata nu este apanajul exclusiv al religiei ortodoxe, pentru simplul fapt ca fundamentul acestuia il gasim in sufletul omului, suflet care este mai adanc decat toate dogmele, si dainuieste mai mult decat toate institutiile religioase. Aici stiu ca afirmatia mea se aseamana mult cu un instrument des folosit si de pseudo-Marea Loja Alba, dar acesta este adevarul.

Cel care cauta Adevarul mai presus de orice va descoperi faptul ca in tot ceea ce exista se manifesta influenta a doua forte, forte pe care putem sa le numim metaforic, Lumina si Intunericul, ce trebuie intelese ca idei opuse ce se definesc una prin cealalta, fiecare fiind parte complementara a celeilalte, si implicit parte a aceluiasi intreg, iar in vederea Evolutiei este necesara influenta si manifestarea ambelor forte, dar si existenta implicita a unei alte forte neutre care le manifesta pe ambele in perfecta armonie.

Aceasta "dualitate" o gasim manifestata si in cadrul invataturilor spirituale, astfel incat pentru orice invatatura spirituala gasim exprimat si opusul ei, precum si variatii diferite, amestecuri in proportii diferite ale ideilor opuse. Dar Adevarul este numai Unul, desi caile prin care se poate cunoaste sunt infinite. Adevarul, Stiinta Divina prin care Totul este organizat, condus si evolueaza in Eternitate are la baza Legile Ceresti ce acopera toate aspectele infinite ale Creatiei, Creatie intr-o continua si eterna Evolutie, iar aspectul cel mai important al unei Legi, este faptul ca intotdeauna o cauza in exact aceleasi conditii de manifestare va avea intotdeauna exact acelasi efect. Totul este Intelept oranduit in intreaga Creatie si Totul se supune Legilor Ceresti prin conditionare in functie de propria natura, indiferent ca este inger, om, animal, planta sau mineral.

Dualitatea o gasim exprimata si in cadrul numelui Samael, care in ebraica inseamna in acelasi timp si otrava, dar si medicament, iar intelesul combinat al acestor idei complet opuse, este de "Otrava lui Dumnezeu". Pentru cel care va cerceta va descoperi faptul ca Samael din cabala este personificarea aceleasi forte care o gasim exprimata si in hinduism sub numele de Shiva, zeul personificat al distrugerii si al progresului, cel care distruge vechea forma doar pentru a o chema la viata intr-o forma mai evoluata. Sub influenta acestei forte omul evolueaza prin suferinta iar societatea umana se transforma intr-o alta forma, sub influenta acestei forte din Intuneric apare Lumina.

Scopul acestui prezentari nu este cel de a judeca sau de a critica, chiar daca uneori prin exprimare poate parea astfel, singurul scop este cel de a exprima un punct de vedere si un imbold si sfat in acelasi timp, voua celor care cautati cu sinceritate Adevarul, in a nu va opri niciodata in a cerceta si a va pune intrebari, Adevarul de azi va fi adevarul de maine, si nicio organizatie esoterica, religie, carte sau traditie spirituala nu va va oferi Adevarul, niciun initiator extern nu va va initia in ceva ce nu puteti realiza singuri, fiecare trebuie sa invete prin propriul efort si prin propria experienta, pe drumul in Eternitate in care Totul urmeaza negandita Intelepciune a Unului, Cel care in noaptea Eternitatii ne-a chemat la viata si la care vom ajunge in Eternitate.

_________________
Omnia ab Uno
⊙

Posts : 46
Join date : 2012-08-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Samael Aun Weor & pseudo-spiritualitatea

Post by Corinna on Wed Apr 03, 2013 11:29 pm

Ce am descoperit eu (si care explica ce evidentiai mai sus despre contradictii) e ca scopul aderarii la doctrine spirituale e nevoia omului de confort emotional, de garantia ca merge pe calea potrivita. Un adevarat cautator al Adevarului, sa-i zicem asa, nu ar inchide ochii si ar gasi scuze pentru ce observa in neregula, ci si-ar lasa emotiile si nevoile subiective deoparte icand e vorba de studiu spiritual, ar cauta o cale proprie, nu ar construi o dogma universal valabila sau oricum, n-ar adera la una.
Dupa mine, simplul fapt ca un om apara cu agresivitate o doctrina imi denota frica si neincredere in adevarurile ei; ce conteaza daca ceilalti cred si urmeaza ideile alea? Pana la urma cautarea e personala si nu trebuie bagata pe gat altora, nu putem decat sa interactionam comunicand cu ceilalti si preluand cat putem din experientele lor, ramanand ca in final sa ne facem propriile alegeri.
Corinna
Corinna
Admin

Posts : 137
Join date : 2012-02-29
Location : Romania

View user profile http://awakeinginspirals.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Samael Aun Weor & pseudo-spiritualitatea

Post by Tudor on Sun Apr 07, 2013 9:03 am

Felicitari pentru efort. 16000 de cuvinte cer ceva dedicatie si sincer, e unul din cele mai complicate eforturi de a intelege una sau alta desrpe SAW in afara gastii lui de oameni binevoitori. Am si cei trei munti acasa, deci, ma apuc de citit (articolul) si voi raspunde cat de curand.

Tudor

Posts : 1
Join date : 2013-04-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Samael Aun Weor & pseudo-spiritualitatea

Post by  on Tue Apr 09, 2013 9:36 am

Corinna wrote:Ce am descoperit eu (si care explica ce evidentiai mai sus despre contradictii) e ca scopul aderarii la doctrine spirituale e nevoia omului de confort emotional, de garantia ca merge pe calea potrivita. Un adevarat cautator al Adevarului, sa-i zicem asa, nu ar inchide ochii si ar gasi scuze pentru ce observa in neregula, ci si-ar lasa emotiile si nevoile subiective deoparte icand e vorba de studiu spiritual, ar cauta o cale proprie, nu ar construi o dogma universal valabila sau oricum, n-ar adera la una.
Dupa mine, simplul fapt ca un om apara cu agresivitate o doctrina imi denota frica si neincredere in adevarurile ei; ce conteaza daca ceilalti cred si urmeaza ideile alea? Pana la urma cautarea e personala si nu trebuie bagata pe gat altora, nu putem decat sa interactionam comunicand cu ceilalti si preluand cat putem din experientele lor, ramanand ca in final sa ne facem propriile alegeri.

Da, tendinta de confort, oricare ar fi el, sau altfel spus, de a fugi de suferinta, tine de natura umana. Iar privitor la dogma, o definitie mai simpla a acesteia in sensul pe care foarte bine l-ai punctat, ar fi urmatoarea: dogma reprezinta intotdeauna invatatura celorlalti, niciodata invatatura nascuta din propria experienta, iar frica si neincrederea sunt efecte normale pentru cel ce apara invatatura celorlalti.


Tudor wrote:Felicitari pentru efort. 16000 de cuvinte cer ceva dedicatie si sincer, e unul din cele mai complicate eforturi de a intelege una sau alta desrpe SAW in afara gastii lui de oameni binevoitori. Am si cei trei munti acasa, deci, ma apuc de citit (articolul) si voi raspunde cat de curand.

Doar am urmat un impuls pe care l-am simtit atunci (anul trecut) cand am scris aceasta prezentare. Intre timp am realizat faptul ca efortul meu este aproape inutil, prezentarea lui SAW fiind prima si ultima prezentare de acest gen. Dar asta nu inseamna ca nu este singurul caz, majoritatea "invatatorilor spirituali" ai zilelor noastre fiind asemenea lui. Daca ar fi sa ma limitez doar la cei cercetati de mine as putea spune ca toti "invatatorii spirituali" sunt astfel, dar pentru a pastra obiectivitatea trebuie sa afirm ca majoritatea._________________
Omnia ab Uno
⊙

Posts : 46
Join date : 2012-08-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Samael Aun Weor & pseudo-spiritualitatea

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum