Vitamine si minerale

Go down

Vitamine si minerale

Post by Corinna on Sun Jul 29, 2012 12:02 am

Sith90Lord wrote:

L.E.: Ce am uitat sa mentionez, este faptul ca (teoretic, desi stiu chestiile astea imi este greu/lene sa le respect ^_^) nu ar trebui sa lipseasca una din culori de la o masa (verde (ex: castraveti) rosu (ex: rosii) galben (ex: morcovi/ardei)

Explicatia ar fi ca la alimentele vegetale, culoarea e un indicator de antioxidanti, de exemplu, legumele rosii au beta-caroten (din care se sintetizeaza vitamina A). Am gasit si un articol pe tema asta: [You must be registered and logged in to see this link.]

Am deschis aici alta discutie fiindca deja am deviat prea tare pe tema vitaminelor la celalalt topic.
avatar
Corinna
Admin

Posts : 137
Join date : 2012-02-29
Location : Romania

View user profile http://awakeinginspirals.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Vitamine si minerale

Post by Saturnnatar on Sat Jan 12, 2013 7:36 pm

Eu sunt curios daca resveratrolul este atat de miraculos pe cat il prezinta "oamenii de stiinta". Este considerat unul dintre cele mai puternice substante antioxidante din prezent si se gaseste in general in semintele strugurilor rosii, dar nu numai. Insa, cum spunea intr-o emisiune, ca sa primesti cantitatea utila de resveratrol zilnic, ar trebui sa bei 100 de butelii de vin/24 de ore Smile) Chiar si pentru un maniac de vinuri, este imposibil. Am vazut pastile concentrate cu resveratrol, cele romanesti fiind mai ieftine (de vreo 3-4 ori) decat cele produse in SUA, care ajung la 100 de lei/cutie. Ma intreb daca merita sau nu.
avatar
Saturnnatar

Posts : 80
Join date : 2012-02-29
Location : Cluj Napoca

View user profile http://ergoexie.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum