Experiente - explicatii si idei

Go down

Experiente - explicatii si idei

Post by Saturnnatar on Wed Feb 29, 2012 7:20 am

Aici as vrea sa discutam despre orice fel de experienta de-a noastra care ne-a schimbat intr-un fel sau altul viata, si cum am facut ca sa extragem acea invatatura din trairea respectiva.

Deci, as vrea sa vorbim despre scoala vietii pe care o traieste fiecare dintre noi, cu cat mai putine auto-cenzurari posibil.
Saturnnatar
Saturnnatar

Posts : 80
Join date : 2012-02-29
Location : Cluj Napoca

View user profile http://ergoexie.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Experiente - explicatii si idei

Post by Guest on Sat Jul 07, 2012 1:03 am

Nasterea in religia crestina si-a lasat puternic amprenta in viata mea. De la frica de iad si dorinta de a ajunge in rai, la frica de raul din oameni care era sa ma impinga sa ajung pe la manastiri; noroc ca am vazut din "lumea" monahala din oras de la mine ceea ce trebuia sa vad pentru ca sa nu ajung acolo Very Happy . La un moment dat in viata mea am riscat sa ajung in iad prin decizia mea de a sfida tot ceea ce stiam pana atunci legat de religie, decat sa mai las sub influenta haosului meu din mine datorat fricii induse de altii in mine(caci eram sub aceasta influenta desi nu o constientizam pe atunci), fie ei preoti, fie oameni reprezentanti ai bisericii crestine. Acum nu dau vina pe ei cu ceva anume, caci fiecare dupa puterile lor de care se cred in stare, insa na, acest aspect al religiei sub forma actuala si-a jucat un rol destul de semnificativ in viata mea. Poate ca uneori apare o usoara repulsie fata de membrii ei dar asta doar pentru ca acele persoane imi "spun" cumva "asa nu", nu ma reprezinta, nu ma defineste pe mine ca om.
Ce am invatat din asta este ca religia este pana la urma o reflexie a cum intelegi tu legatura cu Dumnezeu; si ca multi poate inca nu vor sa constientizeze cu adevarat legatura lor cu Dumnezeu.

Guest
Guest


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum