Siropuri naturale "la rece"
2 posters
Page 1 of 1
Siropuri naturale "la rece"
Fiindca as vrea sa profit de fructele de padure cat pot, am cautat o modalitate de a le pastra prelucrandu-le cat mai putin; astfel am aflat de presarea la rece, si persoane cunoscute mi-au confirmat ca chiar functioneaza tehnica. Cum se procedeaza: se curata fructele (daca au frunze, codite), se pun intr-un borcan si se acopera cu 1/2 sau 1/3 zahar, in functie de cat de acre sunt fructele folosite. Daca e prea cald in casa, borcanele se tin o vreme la frigider. eventual se poate presara deasupra aspirina pisata, ca la muraturi, sau acid salicilic (o pudra care se gaseste in cutiute, la farmacie si e f ieftina). Ideea e ca zaharul se topeste treptat si rezulta un sirop gros, natural, care poate apoi fi pastrat toata iarna. Avantajul e ca astfel nu se pierde vitamina C, asa cum se intampla daca se fierbe. Da, asemenea siropuri se gasesc si pe piata, dar nu numai ca majoritatea mai au adaugate si alte ingrediente ( acic citric si diverse), mai sunt si f scumpe.
Eu tocmai am facut asta cu niste afine, sper sa iasa cum trebuie
Eu tocmai am facut asta cu niste afine, sper sa iasa cum trebuie
Re: Siropuri naturale "la rece"
Hmm!! Abia astept sa vina luna lui august ca sa merg in cautarea murelor si sa pastrez cateva prin metoda asta Ar fi un deliciu pe timpul iernii! De obicei culegeam mure, dar se duc foarte repede. Presupun ca daca fac un amestec de fructe de padure nu are nimic.
temiz- Posts : 33
Join date : 2012-07-10
Age : 33
Location : Bucuresti
Re: Siropuri naturale "la rece"
Nu cred ca e o problema sa le amesteci... eu sunt curioasa acum daca merge si cu alte fructe decat din astea mici, sa vad daca dau peste mai multe informatii. Unele e posibil sa fermenteze, gen mere sau caise, cred ca-s prea zemoase sau ceva.
Page 1 of 1
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum
|
|