Reteta de zarzavat pentru supe de pastrat pe iarna
Page 1 of 1
Reteta de zarzavat pentru supe de pastrat pe iarna
O alternativa mult mai sanatoasa la acele baze pentru mancaruri, pline de monoglutamant de sodiu si conservanti e prepararea acasa a unui zarzavat care se conserva in sare si atat si se tine la borcane.
Ingredientele : radacini de telina, pastarnac, patrunjel si morcov si ardei gras (sau gogosari). Cantitatile, ori fixe (sa zicem cate jumatate de kg din fiecare), ori dupa gust. Personal am preferat sa pun mai mult morcov si mai putina telina. Dupa gust, se pot pune si frunze proaspete de telina si patrunjel.
Ei bine, radacinoasele de curata de coaja si se razuiesc, iar ardeii se spala, se curata de seminte si ori se dau si ei pe razatoare daca sunt tari, ori se taie cubulete. Toate se amesteca intr-un castron mare, cu aprox jumatate de kg de sare (neaparat sare neiodata, de muraturi) sau chiar mai mult. Ideea e ca cu cat e mai multa sare, cu atat se va pastra mai bine, insa si zarzavatul va fi mai sarat (o sugestie pentru a scapa de sare e ca inainte de folosire, sa spalati intr-o cana cantitatea pe care urmeaza s-o puneti in supe).
In final, se pune amestecul in borcane si se pastreaza intr-un loc rece, gen camara sau balcon. In functie de cata sare ati folosit, daca nu ati pus foarte multa, odata ce desfaceti un borcan, e mai bine sa-l pastrati din acel moment in frigider, mai ales daca afara e mai cald de 5-10 grade.
Ingredientele : radacini de telina, pastarnac, patrunjel si morcov si ardei gras (sau gogosari). Cantitatile, ori fixe (sa zicem cate jumatate de kg din fiecare), ori dupa gust. Personal am preferat sa pun mai mult morcov si mai putina telina. Dupa gust, se pot pune si frunze proaspete de telina si patrunjel.
Ei bine, radacinoasele de curata de coaja si se razuiesc, iar ardeii se spala, se curata de seminte si ori se dau si ei pe razatoare daca sunt tari, ori se taie cubulete. Toate se amesteca intr-un castron mare, cu aprox jumatate de kg de sare (neaparat sare neiodata, de muraturi) sau chiar mai mult. Ideea e ca cu cat e mai multa sare, cu atat se va pastra mai bine, insa si zarzavatul va fi mai sarat (o sugestie pentru a scapa de sare e ca inainte de folosire, sa spalati intr-o cana cantitatea pe care urmeaza s-o puneti in supe).
In final, se pune amestecul in borcane si se pastreaza intr-un loc rece, gen camara sau balcon. In functie de cata sare ati folosit, daca nu ati pus foarte multa, odata ce desfaceti un borcan, e mai bine sa-l pastrati din acel moment in frigider, mai ales daca afara e mai cald de 5-10 grade.
Page 1 of 1
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum